Vin uden svovl fra Fondrèche lavet på 30% Grenache, 30% Syrah, 30% Mourvèdre og 10% Cinsault. Druerne er dyrket økologisk med biodynamiske indslag - ikke certificeret - på marker der ligger 250-400 moh på hhv stenet og kalket jordbund. Vinstokkenes alder er omkring 40 år. Høstet i hånden og vinificeret naturligt og modnet på betonæg. Ingen tilsat SO2 i processen.
Lækker duft med masser af bærfrugt - hindbær, blåbær, solbær, ribs samt viol og sort peber. Fyldig frugtighed med modne tanniner og en kølende mint-note. Saftig og samtidig seriøs.
Dejlig vin til kødretter med enkelt tilbehør - gerne fra grill.
Specifikationer
Producent
Domaine de Fondrèche, Ventoux
Vintype
Rødvin
Druesort
Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Anmeldelser badgets
Vinbladet - 93 P.
Appellation/underområde
Ventoux
Gemmepotentiale
5-8 år fra høståret
Lagring
Cement
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Oksekød
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede for Brunel.
I dag er Domaine de Fondrèche en førende producent - ikke bare i Ventoux, hvor det hører blandt de to bedste, men i hele Rhône. Ventoux, som indtil 2008 hed Côtes du Ventoux, ligg...
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede...
Frisk, ung frugt med umiddelbar saftighed og et solidt bærpræg, der let kunne lede tanken hen på de bedste Cru-Beaujolais. Røde frugter med præg af ribs og hindbær og med et let lakridskrydderi. Styrke, delikatesse og...
Frisk, ung frugt med umiddelbar saftighed og et solidt bærpræg, der let kunne lede tanken hen på de bedste Cru-Beaujolais. Røde frugter med præg af ribs og hindbær og med et let lakridskrydderi. Styrke, delikatesse og ungdommelighed og fremstillet med imponerende præcision. Spændstig, saftig og velstruktureret vin med nydeligt blomstrende præg og med en rig, intens, mundfyldende frugtighed, der afslører, at der er seriøse takter neden under al charmen og glamouren. Indtagende og letdrikkelig og med en tilpas styrke til at fungere fint til de fleste stegeretter.
- Niels Ehler