Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint Peray Les Pins 2019, Bernard Gripa

225,00 kr

Fra den lillebitte appellation St-Peray - historisk mest kendt for mousserende vine der for 200 år siden konkurrede med vinene fra Champagne om at være de bedste i den kategori. Les Pins er lavet på 70-80 % Marsanne og 20-30 % Roussanne fra marker delvist med granit i jordbunden og delvist med kalket jordbund. Gæret og modnet i nye og brugte 600 liters og 1200 liters fade.

Aromaer af fersken og abrikos med et meget mildt strejf af vanilie fra fadlagringen. Ret fyldig men velbalanceret og med en næsten luftig kvalitet. Lang i eftersmagen.

God til retter med dampet fisk eller Dim Sum.

Specifikationer
Producent Bernard Gripa, Saint Joseph
Vintype Hvidvin
Druesort Marsanne, Roussanne
Appellation/underområde Saint Peray
Lagring Store fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.

Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,5 ha) en for de fleste ukendt hvidvinsappellation, hvor de laver to enkeltmarksvine.

Saint Joseph er måske den mindst kendte appellation i nordrhône. Der er små 1000 ha vinmark, men mange me...

Producenten

Bernard Gripa, Saint Joseph

Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.

Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,...

Læs mere