Lavet på 100 % Pinot Meunier biodynamisk dyrket på marken Mepetit i Polisot. Gæret naturlig og modnet på store fade - har ligget på flaske med gærrester i minimum fire år. Flasket uden dosage.
Frugtig, intens duft med noter af æble, blomme, grape og skovbund. Fin fyldighed i stram stil - vinøs og lang i eftersmagen.
God Champagne til mad - fin til fisk og skaldyr men prøv den gerne til kylling eller hvidkit-oste (fx Brie de Meaux eller Camembert de Normandie)
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.
Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til sel...
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting a...
Meunier is a rarity in the Côte des Bar, although it can be found in more frost-prone sites. Roland Piollot has a soft spot for the grape, taking a massal selection (cuttings from existing vines) from the Marne valley...
Meunier is a rarity in the Côte des Bar, although it can be found in more frost-prone sites. Roland Piollot has a soft spot for the grape, taking a massal selection (cuttings from existing vines) from the Marne valley and planting it in Polisy. It works – the fruit in the ripe 2019 vintage, vinified in 600-litre barrels, is honeyed and round at first, with ripe peach and golden apples, but there's a subtle tang and lift to its gentle mousse that sits sympathetically with gentle spice and savour. A delight.
- Tom Hewson
4,5 stjerner Berlingske
Mepetit, som er 100 procent fadgæret pinot meunier uden dosage, er trods de røde druer forbavsende lys, ung og sprød i udtrykket.
- Søren Frank
5 stjerner og 93 p. Ekstra Bladet
100 % Pinot Meunier biodynamisk dyrket i det sydligste Champagne. Let krydret i næsen. Flot fylde og intensitet. Æbler, grape og citrusnoter i smagen. Flot balance og en lang eftersmag. Ganske overbevisende vin.
- T...
100 % Pinot Meunier biodynamisk dyrket i det sydligste Champagne. Let krydret i næsen. Flot fylde og intensitet. Æbler, grape og citrusnoter i smagen. Flot balance og en lang eftersmag. Ganske overbevisende vin.
- Thomas Rydberg