Lavet overvejende på Pinot Noir med mellem 30 og 50 procent Chardonnay dyrket biodynamisk. Gæret naturligt, modnet minimum 4 år på gærrester i flasken og flasket med en dosage på 6 gram sukker pr. liter - altså en Brut Champagne i den tørre ende.
Floral og relativ let Champagne med noter af havtorn og kirsebær. Luftig mousse og flot balance.
Perfekt som aperitif og til lettere retter med fisk, skaldyr eller lyst fjerkræ.
Specifikationer
Producent
Piollot, Champagne
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Chardonnay, Pinot Noir
Appellation/underområde
Côte de Bars
Lagring
Stål
Servering fra
6°
Servering til
8°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Preorder
Nej
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.
Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til sel...
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting a...
Velbalanceret, frisk vin med grønne æbler, citrus og et strejf surdej. Mousse til den fyldige side og præcis, syredrevet smag. Lidt endimensionel, men dejlig vin, der virkelig frisker op. Vin fra Côte des Bars i det l...
Velbalanceret, frisk vin med grønne æbler, citrus og et strejf surdej. Mousse til den fyldige side og præcis, syredrevet smag. Lidt endimensionel, men dejlig vin, der virkelig frisker op. Vin fra Côte des Bars i det lydlige champagne på pinot noir og chardonnay. Fire år på bærmen.