


Champagne Pinot Blanc Colas Robin Brut Nature, Piollot
Noget så usædvanligt som en Champagne lavet på ren Pinot Blanc. Marken er dyrket biodynamisk og plantet i 1955, så det er meget gamle vinstokke. Gæret naturligt og lagret på en blanding af 80 % ståltank og 20 % store fade. Lagret med gærrester på flaske minimum 5 år.
Aroma af mirabelle og citron med noter af kørvel og kridt. Elegant og insisterende med kølig frugt - varmere noter i eftersmagen - ristet brioche, nødder.
Til retter med fisk, skaldyr eller kylling. Bredt anvendelig - meget fin til stenbiderrogn.
Producent | Piollot, Champagne |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Pinot Blanc |
Appellation/underområde | Côte de Bars |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.
Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til sel...
Piollot, Champagne
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting a...
