Noget så usædvanligt som en Champagne lavet på ren Pinot Blanc. Marken er dyrket biodynamisk og plantet i 1955, så det er meget gamle vinstokke. Gæret naturligt og lagret på en blanding af 80 % ståltank og 20 % store fade. Lagret med gærrester på flaske minimum 5 år.
Aroma af mirabelle og citron med noter af kørvel og kridt. Elegant og insisterende med kølig frugt - varmere noter i eftersmagen - ristet brioche, nødder.
Til retter med fisk, skaldyr eller kylling. Bredt anvendelig - meget fin til stenbiderrogn.
Specifikationer
Producent
Piollot, Champagne
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Pinot Blanc
Appellation/underområde
Côte de Bars
Lagring
Stål
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.
Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til sel...
Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting a...