




Ventoux Divergente 2020, Domaine de Fondreche
Lavet på 100% Syrah fra en 1 ha stor mark plantet i 1955. Høstet i hånden og gæret naturligt. Modnet på en blanding af nye fade og betonæg. Blot en smule svovl ved flaskning.
Tæt duft af fuldmodne brombær, sort peber og krogmodnet kød. Fyldig, koncentreret, fløjlsblød men stadig med sitrende friskhed. Lang og kompleks eftersmag.
Flot vin til mad - perfekt særligt til krogmodnet oksekød eller vildt. Prøv den til en steak frites med hjemmelavet bearnaise.
Producent | Domaine de Fondrèche, Ventoux |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Anmeldelser badgets | James Suckling - 92 P., Vinbladet - 96 P. |
Appellation/underområde | Ventoux |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Gris, Lam, Oksekød |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede for Brunel.
I dag er Domaine de Fondrèche en førende producent - ikke bare i Ventoux, hvor det hører blandt de to bedste, men i hele Rhône. Ventoux, som indtil 2008 hed Côtes du Ventoux, ligg...
Domaine de Fondrèche, Ventoux
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede...

Seriøs vin, der er præget af rigtigt gamle stokke med sin betydelige intensitet og sin imponerende tyngde og sin endnu indestængte aromatæthed. Kompleks aromaprofil med lakrids, mynte og grønne krydderurter og adskillige andre unikke komponenter. Her demonstreres, hvad en vin på 100 procent Syrah formår, når den er dyrket på det rette sted og af de rette hænder. Fornem detaljerigdom og enestående vellykket balance. En unik personlighed med uudviklet intensitet og med en frugttæthed, der er i særklasse. Alt for let at drikke i dag, men med en rigtig lang fremtid foran sig. Vent gerne 10 år. - Niels Ehler


A ripe and fruity nose of raspberries, strawberries, cherries, dried herbs and sweet spices. Medium body with creamy tannins. It’s round with a generous amount of cherries on the juicy palate and a flavorful, textured finish.

