

Ventoux Il Etait Une Fois, Domaine de Fondreche
Lavet på 80% Grenache, 10% Syrah og 10% Mourvèdre fra en mark på 2 ha med 90 år gamle vinstokke. Marken ligger ca 250 moh og dyrkes økologisk/biodynamisk (ikke certificeret). Høstet i hånden og gæret naturligt. Syrah og Mourvèdre er modnet 12 måneder på nye fade mens Grenache modnes på en blanding af amfora og betonæg. En smule svovl ved flaskning.
Imponerende intense aromaer af hindbær, brombær, peber, krogmodnet kød, lilje og mørk chokolade. Fyldig struktur men ikke tung - tæt og med en lang eftersmag.
Luksus-Ventoux til kraftige kødretter med mørkt kød. Til det bedste kød på grillen eller prøv den til en 'steak au poivre'.
Producent | Domaine de Fondrèche, Ventoux |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Grenache, Mourvèdre, Syrah |
Appellation/underområde | Ventoux |
Gemmepotentiale | 10-15 år fra høståret |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Preorder | Nej |
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede for Brunel.
I dag er Domaine de Fondrèche en førende producent - ikke bare i Ventoux, hvor det hører blandt de to bedste, men i hele Rhône. Ventoux, som indtil 2008 hed Côtes du Ventoux, ligg...
Domaine de Fondrèche, Ventoux
Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.
Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede...

Spændende, unik og delikat aromaprofil, der går sine helt egne veje og slipper godt fra det. Blomstrende og alligevel med et let tjæret og rustikt præg – sikkert fra Mourvedre og Syrah. Sprød, og præcist dimensioneret vin, der er alt for ung, men alligevel tilgængelig og umiddelbart charmerende i dag. Saftig, kølig druetypisk mundfrugt med solid tanninrygrad og med udsøgt renhed. Rigt, veldimensioneret krydderi og med kultiveret frugtsødme. En vin med en gloriøs fremtid. - Niels Ehler


A fragrant nose of cherries, cassis, bark, tapenade and undergrowth. Medium body with fine, firm tannins. Well balanced and flavorful with a velvety texture and harmonious structure. Focused and precise in the finish. Restrained and layered.

