Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Dão Serra da Estrela A Palheira, Antonio Madeira

236,00 kr
295,00 kr
Stykpris ved 1 stk.
Du sparer 59, - (20%) vejl. pris 295

Vin fra to forskellige marker. Den ene er beplantet for ca 60 år siden hovedsageligt med druesorten Baga, mens den anden, der har en jordbund domineret af pink granit, er plantet for over 100 år siden med et væld af forskellige sorter. Druerne fra disse to marker bruges normalt til Vinhas Velhas, men i særligt gode år, når kvaliteten af vinen høj nok, laves denne vin fordi vinene fra de to marker komplimenterer hinanden så fint. Dyrket biodynamisk, høstet i hånden, macereret i åbne cementkar, gæret naturligt og modnet på store og små brugte fade af hhv fransk og østrigsk eg i 18 måneder. Minimal svovling ved flaskning.

Stor vin -overvejende lavet på druesorten Baga. Baga kommer sandsynligvis fra Dão, men er nok mest kendt fra Bairrada, hvor den er hoveddruen. Den kan minde om Nebbiolo idet den har lys farve og masser af tannin og syre. Hvis den ikke modner ordentligt, bliver vinene skarpe og udrikkelige, hvis den derimod modner ordenligt - og den modner ret sent - kan den giver strukturerede vine med et langt liv.

Stor madvin - til lam, gris, and og kødretter i øvrigt.

Specifikationer
Producent Antonio Madeira, Dão
Vintype Rødvin
Druesort Baga
Appellation/underområde Serra do Estrela
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2019
Gemmepotentiale til 2032
Alkohol 14%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.

I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt udstyr og lave hygiejniske standarder, så vinkvaliteten var generelt lav. Området er med få undtagelser aldrig rigtig kommet sig over denne periode. Et mangeårigt ry for at lave i bedste fald ligegyl...

Producenten

Antonio Madeira, Dão

Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.

I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt...

Læs mere