


Dão Serra do Estrela A Liberdade, Antonio Madeira
Hvidvin på lokale sorter - 70 % af druematerialet kommer fra en mark med ca 25 år gamle vinstokke af sorterne Encruzado, Cerceal og Bical mens de sidste 30 % kommer fra en mark med 80 år gamle stokke beplantet med over 20 forskellige lokale sorter. Markern er dyrket biodynamisk men er ikke certificerede. Høstet i hånden og gæret naturligt på ståltank. Fuld malo og efterfølgende lagret 8 måneder på ståltank. Vinificeret uden svovl eller nogen andre former for tilsætning.
Meget ren og mineralsk udtryk med let frugt af grøn pære, melon og fennikel. Mineralsk, dyb og med meget lang eftersmag.
Til fisk og skaldyr af enhver art.
Producent | Antonio Madeira, Dão |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Bical, Cerceal, Encruzado |
Appellation/underområde | Serra do Estrela |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2026 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt udstyr og lave hygiejniske standarder, så vinkvaliteten var generelt lav. Området er med få undtagelser aldrig rigtig kommet sig over denne periode. Et mangeårigt ry for at lave i bedste fald ligegyl...
Antonio Madeira, Dão
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt...
