

Pouilly Fume Calcite, Francis Blanchet
Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra kalkholdige marker plantet i starten af halvfemserne. Gæret uden tilsætning af gær - gæringen startes køligt ved omkring 12 grader, hæves til 14 grader og gæres færdig uden temperaturstyring. Vinen lagres på gæringsbundfaldet (sur lie) i mindst 6 måneder for at give vinen lidt ekstra karakter og mundfylde.
Ret ekspressiv næse med aromaer af citrus, stikkelsbær, hyldeblomst og antydning af passionsfrugt. Smagen er meget klassisk Pouilly-Fumé med citrus og mineralitet og en frisk, sprød afslutning.
Velegnet til alle former for fisk, skaldyr og grøntsagsretter samt ost - særligt gedeost. Kan klare en ret spicy krydring.
Producent | Francis Blanchet, Pouilly-Fumé |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Sauvignon Blanc |
Appellation/underområde | Pouilly-Fumé |
Lagring | Stål |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2030 |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Ost |
Francis Blanchets forfædre har dyrket Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé siden 1684. I dag har ejendommen 13,5 ha vinmarker - udelukkende Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé appellationen - der dyrkes bæredygtigt.
Ejendommen er mest kendt uden for Frankrig, da næsten hele produktionen exporteres til USA og med en pæn portion til Norge.
Pouilly-Fumé ligger ved Loire-floden lige over for Sancerre. Fra begge appellationer produceres noget af det reneste og mest mineralske Sauvignon Blanc, man kan opdrive. Det kræver virkelig godt kendskab til de to appellationer at kunne smage fo...
Francis Blanchet, Pouilly-Fumé
Francis Blanchets forfædre har dyrket Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé siden 1684. I dag har ejendommen 13,5 ha vinmarker - udelukkende Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé appellationen - der dyrkes bæredygtigt.
Ejendommen er mest kendt uden for Frankrig, da næsten hele produktionen exporteres til USA og med en pæn portion til Norge.
Pouilly-Fumé ligger ved Loire-floden lige ove...

Næsen har blomst og vanillearoma, smagen har frisk, sprød frugt, lidt mere vanille, og især mineraler. Den har nogle af Poullys små, raffinerede og let parfumerede nuancer, men er ellers enkel, slank, kort og adræt. Tør, ren, alsidig madvin, især til fisk/seafood.


Ren, sprød og mineralsk Loire-vin, klassisk og lineær; ligeud ad landevejen, what you see is what you get-vinmageri i sin rene form; citrusnoter, melon, hyld, stikkelsbær og grøn asparges samler sig i et harmonisk, aromatisk hele. Ærlig og redelig vin med en læskende syre, behersket alkohol og tilpas med længde. - Morten Bundgaard