

Dão Branco Vinhas Velhas, Antonio Madeira
Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.
Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.
Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.
Producent | Antonio Madeira, Dão |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Lagring | Stål |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Gemmepotentiale fra | 2019 |
Gemmepotentiale til | 2029 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt udstyr og lave hygiejniske standarder, så vinkvaliteten var generelt lav. Området er med få undtagelser aldrig rigtig kommet sig over denne periode. Et mangeårigt ry for at lave i bedste fald ligegyl...
Antonio Madeira, Dão
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt...

The striking nose toyed with reduction to brilliant effect, Coche-like in style without the price tag. Walnut, hazelnut, hints of vervain tea and crushed rock soared from the glass with clinical precision. I was instantly hooked. The palate is supremely well balanced with perfect acidity and notes of crushed stone, green olive and a touch of clementine. From the start, this is surfeit with tension and sports incredible length. I must confess it was a revelation and a contender for my value white of the year. - Neal Martin


Struck match nose; the palate is earthier, with whetstone. Silky white peach and thrusting breakfast grapefruit acidity makes for an agile palate. This sprightly old field blend (20 varieties, from 20 different 50- to 120-year-old vineyards) spent a year in 50:50 500-litre French oak and inox, then another year in inox. With tension and funky twang – a weightless gravity – it tantalises the taste buds.


Denne er ikke en vin for alle og enhver. Men nøj, den er spændende. Field blend med hen imod en snes forskellige sorter fra op til 120 år gamle stokke fra granitholdig jord. Fjerlet, men dog intenst og strunk vin, der kun langsomt frigiver sin kraft. En Dauvissat i kølig portugisisk forklædning; ulmende, stram, udtalt mineralsk næse med bagt æble, gul blomme, æbleblomst og citrus samt en lille spicy note, som kommer og går. Smagen er uhyre præcis, slank og syredrevet med en udpræget salt karakter. Virkelig distinkt og karakterfuld vin med tiden foran sig. Læg den ned i et par år.
This dry white is a field blend of about 20 indigineous varieties, from 50- to 100-years-old vines. It is elegant and refined with crystalline acidity and pure floral and fennel aromas. It is aged for 18 months mainly in stainless steel, but a small proportion sees time in French oak which adds complexity and texture, all wrapped up in a saline mouthfeel. A full-bodied serious food wine.


