Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Brunello di Montalcino Riserva, Le Potazzine

Fra 3.400,00 kr
Anmeldelser

100 % Sangiovese Grosso fra udvagte klaser. Hos Le Potazzine laver man Brunello Riserva i år, hvor der er nok drueklaser af exceptionel kvalitet. Det er sket i 2004, 2006 og 2011. Disse klaser høstes for sig selv og bliver til Riserva.
Vinificeret uden tilsætning af gær - lagret 60 mdr. på store fade (3.000 l.) og derefter et år på flaske.

Kompleks, intens og dyb vin med attraktive noter af kirsebær, jordbær, brombær, roser, abrikos, rosmarin, anis, ceder og lilje. Endnu ret ung men med kompleks og balanceret smag og en meget, meget lang eftersmag.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Specifikationer
Producent Le Potazzine, Montalcino
Vintype Rødvin
Druesort Sangiovese
Anmeldelser badgets Janics Robinson - 17,5 p., Wine Enthusiast - 97 P.
Appellation/underområde Montalcino
Lagring Store fade
Servering fra 15°
Servering til 17°
Alkohol 14%
Velegnet til Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt

Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.

Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale producent af Brunello di Montalcino. Hun driver også en restaurant i byen og har arbejdet for Brunello-konsortiet inden hun købte de højtbeliggende marker, der i dag leverer druer til le Potazzines elega...

Producenten

Le Potazzine, Montalcino

Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.

Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale pro...

Læs mere