


Saint Amour, Domaine de Fa (Graillot)
100 % Gamay fra marken Côtes de Besset i Saint Amour. Parcellen ligger i en højde af 450 meter over havet. Marken er ret stejl, har sandholdig jordbund og giver finesserige og parfumerede vine. Vintokkene på de Fa's parcel er ca 40 år gamle. Der dyrkes biodynamisk, men ind til videre er de kun certificeret økologisk. Vinificeret med hele klaser semi carbonique og modnet på 2-3 år gamle, store fade.
Finesserig, elegant og parfumeret med noter mørke bær og syrlige kirsebær. Stor intensitet, saftig friskhed, markant mineralitet og flot længde - super glas cru-Beaujolais.
Til charcuterie, røget andebryst, stegt kylling - til grill, til marineret kød.
Producent | Domaine de Fa, Beaujolais |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Gamay |
Appellation/underområde | Saint Amour |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 13° |
Servering til | 15° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam |
Alain Graillot og hans to sønner Maxime (vinmager på Alain Graillot og Domaine des Lises) og Antoine havde længe været på udkig efter de helt rigtige marker i Beaujolais, da de i 2013 fik muligheden for at købe 5 ha med gamle stokke på Côte de Besset ved Saint-Amour. Jordbunden er pink granit og den 5 ha store parcel strækker sig over både Saint-Amour, Beaujolais Villages og Beaujolais. Senere er det blevet til yderligere marker i Saint-Amour og i Fleurie.
Der dyrkes biodynamisk (økologisk certificeret) og vinificeres helt naturligt med hele klaser og semi-carbonique. Efterfølg...
Domaine de Fa, Beaujolais
Alain Graillot og hans to sønner Maxime (vinmager på Alain Graillot og Domaine des Lises) og Antoine havde længe været på udkig efter de helt rigtige marker i Beaujolais, da de i 2013 fik muligheden for at købe 5 ha med gamle stokke på Côte de Besset ved Saint-Amour. Jordbunden er pink granit og den 5 ha store parcel strækker sig over både Saint-Amour, Beaujolais Villages og Beaujolais. Sene...

Dejlig vin fra Graillot-familien og Saint-Amour, der er den nordligste og en af de mindste af de 10 cruer. Den giver ofte florlette, elegante vine, men her har vi at gøre med en mere bøffet udgave. Tæt og aromatisk intens, pirrende sursød frugt. Den har en røget mineralsk karakter og de klassiske potpourri-noter på toppen samt et strejf af læder, tobaksblade og ymer. Smagen er dejlig livlig og syredrevet med kirsebær, varme krydderier, vilde krydderurter og kirsebær, der har ligget i rødbede-syltelage. Her er virkelig fasthed, frugtigt punch og struktur til et længere liv med bid fra herligt viltre tanniner. - Niels Lillelund


Lurid magenta. Intensely perfumed cherry and dark berry aromas are sharpened by suggestions of smoky minerals and cracked pepper. In a weighty but energetic style, offering sharply defined blueberry and bitter cherry flavors that firm up slowly and turn spicier on the back half. Supple tannins lend shape to the finish, which hangs on with impressive, floral-tinged persistence. - Josh Raynolds

