Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Viré-Clessé, Emilian Gillet

Anmeldelser
100 % Chardonnay fra gennemsnitligt 80 år gamle vinstokke i Viré-Clessé. Gæret naturligt og vinificeret uden brug af svovl - ganske let svovling ved flaskning. Ingen fad, men lang tids lagring "sur lie".
 
Kompleks næse med elementer af tropisk frugt som mango og papaya samt bagt æble og citrus. 
Smagen er fyldig af modent æble, appelsinskal og honning. God syre balancerer den lette sødlige aroma - udtalt mineralitet og lang eftersmag.
 
En vin med store gastronomiske muligheder. Klarer kraftig retter med fisk og skaldyr - gerne med eksotiske indslag i form af aromatiske krydderier eller tropisk frugt. Fremragende til komælksoste.
Specifikationer
Producent Jean Thévenet et fils, Viré-clessé
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Anmeldelser badgets The wine advocate - 92 P.
Appellation/underområde Macon
Lagring Cement
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 14,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Thevenet høster meget sent og anvender lidt botrytiserede druer. Det giver fyldige, fede og komplekse hvidvine. Flotte anmeldelser i den danske og internationale vinpresse. Fælles for Domænerne Bongran, Emilian Gillet og Roally er, at de dyrkes økologisk uden dog at være certificerede. Jean Thevenet ønsker at sælge sine vine på kvaliteten og ikke på, om det er økologisk. Han var venner med Jules Chauvet - naturvinens fader og arbejder selv helt naturligt. Der svovles kun en anelse ved flaskning. Druerne høstes generelt sent og i nogle årgange med let botrytispræg, men de formår dog altid...

Producenten

Jean Thévenet et fils, Viré-clessé

Thevenet høster meget sent og anvender lidt botrytiserede druer. Det giver fyldige, fede og komplekse hvidvine. Flotte anmeldelser i den danske og internationale vinpresse. Fælles for Domænerne Bongran, Emilian Gillet og Roally er, at de dyrkes økologisk uden dog at være certificerede. Jean Thevenet ønsker at sælge sine vine på kvaliteten og ikke på, om det er økologisk. Han var venner med J...

Læs mere