

Saint Joseph Parady 2017, Bernard Gripa
Fra marken Paradis i Mauves i hjertet af St. Joseph plantet i 2001. Vinificeret med 25 % helklaser og modnet 22 måneder på - op til 20 % nye. Markerne i Mauves giver mere elegante vine end markerne i Tournon, der i blends har en tendens til at overdøve Mauve-frugten. Vinen fra Paradis-marken er tidligere blevet brugt i den almindelige St. Joseph-cuvée.
Mørk frugt - brombær, blåbær samt peber og viol. Fyldig frugtighed, faste tanniner og en lang, blød, frugtig afslutning
Til kødretter - steak af okse med peber.
Producent | Bernard Gripa, Saint Joseph |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Appellation/underområde | Saint Joseph |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2034 |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,5 ha) en for de fleste ukendt hvidvinsappellation, hvor de laver to enkeltmarksvine.
Saint Joseph er måske den mindst kendte appellation i nordrhône. Der er små 1000 ha vinmark, men mange me...
Bernard Gripa, Saint Joseph
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,...

Dark violet. Deeply perfumed scents of ripe dark berries, licorice, violet and smoky minerals, along with a hint of olive. Chewy and broad on the palate, offering juicy black and blue fruit and floral pastille flavors that are sharpened by spicy suggestion of black pepper. Becomes livelier with air and finishes very long and subtly sweet, with building tannins adding shape and closing grip. - Josh Raynolds


very dark, compelling robe; strong airs of black olives in a sunshine bouquet, liqueur of cassis fruit, probing depth, touches of licorice, bosky, chocolate notes, has a mulled style. The palate is warm, thorough, its foundation typical of Paradis, the couch filled with sun rays, blackberry, notes of oak here and there. It has a raw concentration, vigour, soaked fullness.