Lavet på ren Sangiovese fra unge stokke i Brunello-marker. Gæret naturligt og uden temperaturkontrol med 30 dages maceration. Derefter lagret på stål i et år.
Den reneste, fineste Sangiovese-saft - duft og smag af røde kirsebær med urtede og mineralske noter. Frisk med god syre og elegant tanninbid.
Til lettere retter med kød - gerne kalv eller kylling.
Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.
Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale producent af Brunello di Montalcino. Hun driver også en restaurant i byen og har arbejdet for Brunello-konsortiet inden hun købte de højtbeliggende marker, der i dag leverer druer til le Potazzines elega...
Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.
Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale pro...
Fortryllende kombination af sure kirsebær og soltørret sandet jord. Klassisk toskansk sangiovese og alligevel med mere tryk på frugten. Kælderstøvet på den gode måde, diskret rusten og har blod, tranebær og forårsforn...
Fortryllende kombination af sure kirsebær og soltørret sandet jord. Klassisk toskansk sangiovese og alligevel med mere tryk på frugten. Kælderstøvet på den gode måde, diskret rusten og har blod, tranebær og forårsfornemmelser i næsen. Jeg ved ikke hvor din smertegrænse for pastaskubbervin ligger, men det her kunne fint ledsage min hjemmelavede amatriciana eller endda puttanesca med smeltede ansjoser. På den anden side bærer den også Gorelli- og Gigliola-trioens elegance og raffinement, der sætter den i stand til at ledsage en arosto på gris med rigeligt nyhøstet selvlysende grøn olivenolie og små taggiasche-oliven.
90 p. Renelangdahl.com (årgang 2021)
Var det som om hun måtte lave den her? 100 % sangiovese på ren stål fra en særligt udvalgt plet fremstillet som drikkesangiovese. Den råber ”drik mig!”. Sprød crunchy kirsebærfrugt, forbløffende høj intensitet for en ...
Var det som om hun måtte lave den her? 100 % sangiovese på ren stål fra en særligt udvalgt plet fremstillet som drikkesangiovese. Den råber ”drik mig!”. Sprød crunchy kirsebærfrugt, forbløffende høj intensitet for en introvin.
5 stjerner og 91 p. Jyllands-Posten (årgang 2020)
Farven er lys, men næsen er ganske mørk og dramatisk; hånden er Esaus, men røsten er Jakobs ... nej, faktisk ingen manipulation her, ren sangiovese lagret på stål, koncentreret frugt trods de unge stokke, ganske inten...
Farven er lys, men næsen er ganske mørk og dramatisk; hånden er Esaus, men røsten er Jakobs ... nej, faktisk ingen manipulation her, ren sangiovese lagret på stål, koncentreret frugt trods de unge stokke, ganske intens vin.
- Niels Lillelund
94 p. Jamessuckling.com (årgang 2019)
Aromas of plum, strawberry, chocolate and incense. Full-bodied with chewy tannins. Tight and structured at first, it then delivers juicy character and silky texture on the mid-palate. Its fresh acidity brings balance ...
Aromas of plum, strawberry, chocolate and incense. Full-bodied with chewy tannins. Tight and structured at first, it then delivers juicy character and silky texture on the mid-palate. Its fresh acidity brings balance and energy and a long, flavorful finish.