



Toscana Sangiovese IGP, Le Potazzine
Lavet på ren Sangiovese fra unge stokke i Brunello-marker. Gæret naturligt og uden temperaturkontrol med 30 dages maceration. Derefter lagret på stål i et år.
Den reneste, fineste Sangiovese-saft - duft og smag af røde kirsebær med urtede og mineralske noter. Frisk med god syre og elegant tanninbid.
Til lettere retter med kød - gerne kalv eller kylling.
Producent | Le Potazzine, Montalcino |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Sangiovese |
Anmeldelser badgets | Jyllandsposten - 5 stjerner, Jyllandsposten - 91 P. |
Appellation/underområde | Montalcino |
Lagring | Stål |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Lam, Oksekød |
Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.
Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale producent af Brunello di Montalcino. Hun driver også en restaurant i byen og har arbejdet for Brunello-konsortiet inden hun købte de højtbeliggende marker, der i dag leverer druer til le Potazzines elega...
Le Potazzine, Montalcino
Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.
Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale pro...

Var det som om hun måtte lave den her? 100 % sangiovese på ren stål fra en særligt udvalgt plet fremstillet som drikkesangiovese. Den råber ”drik mig!”. Sprød crunchy kirsebærfrugt, forbløffende høj intensitet for en introvin.


Farven er lys, men næsen er ganske mørk og dramatisk; hånden er Esaus, men røsten er Jakobs ... nej, faktisk ingen manipulation her, ren sangiovese lagret på stål, koncentreret frugt trods de unge stokke, ganske intens vin. - Niels Lillelund


Aromas of plum, strawberry, chocolate and incense. Full-bodied with chewy tannins. Tight and structured at first, it then delivers juicy character and silky texture on the mid-palate. Its fresh acidity brings balance and energy and a long, flavorful finish.

