


Cuvée Classique, Denois
Charmerende lillebror til den flotte "Champagnedræber". Lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Mauzac. Lavet efter den traditionelle metode for kvalitets mousserende vin med andengæring på flasken og efterfølgende lagring på gæringsbundfaldet på ikke mindre end 36 mdr., hvilket er med til at give små fine bobler og en fin kompleksitet.
Flot farve med masser af fine, små bobler. Duften er ret vinøs med røde bærnoter og et strejf af citron. Smagen er frisk med fine bærelementer.
Dejlig aperitifvin, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. til lettere retter med fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig fin til sushi!
Producent | Jean-Louis Denois, Limoux |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay |
Anmeldelser badgets | Test vinder |
Appellation/underområde | Limoux |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Anbefalinger | Testvinder-vine |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Mødte Denois på vinkursus i Frankrig. På det tidspunkt arbejdede han som lille champagnenegociant i champagne.
Næste gang vi mødtes havde han solgt og realiseret drømmen om at være vinbonde i Limoux med vægten på Chardonnay, Pinot Noir både som stille vin og som mousserende. Fine vine og fin presse – imponerende friskhed i de stille vine og kåret som Sydfrankrigs bedste producent af bobler.
2 år senere mødtes vi igen. Nu havde Jean Louis solgt ejendommen med god fortjeneste og købt en ny og større, som han i dag driver med stor succes.
Kernen er stadig produktion...
Jean-Louis Denois, Limoux
Mødte Denois på vinkursus i Frankrig. På det tidspunkt arbejdede han som lille champagnenegociant i champagne.
Næste gang vi mødtes havde han solgt og realiseret drømmen om at være vinbonde i Limoux med vægten på Chardonnay, Pinot Noir både som stille vin og som mousserende. Fine vine og fin presse – imponerende friskhed i de stille vine og kåret som Sydfrankrigs bedste producent af b...

Vanen tro er den billige ende af nytårstesten med bobler fra hele verden domineret af cava’er fra Spanien og cremant’er fra forskellige egne af Frankrig. I år er det dog en helt tredje spiller, som tager sejrspokalen for frie bobler, nemlig en mousserende vin fra Limoux i det sydlige Frankrig. Mig bekendt har vi ikke testet Denois’ brut classique før, men jeg må sige, at den imponerer mig til prisen med sine nøddeagtige noter, som leder tanken i retning af rigtig champagne. Det er kun sødmen, som er på normalt brut-niveau, hvilket vil sige maksimalt 12 gram, som forhindrer Denois i at score fuldt hus med seks stjerner. Gylden kulør. God dybde, krydret næse med ingefær, nødder og gær – som lille champagne. Pæn mund med god syre, eftersmag af brød og nogen sødme. Fem en halv stjerne.

