

Crozes-Hermitage, Guigal
Lavet på ren Syrah fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år - hovedsageligt fra stejle skråninger i Crozes-Hermitage. Lagret 18 måneder på brugte barriques og foudres af fransk eg.
Duft af brombær, solbær, jordbær, peber, vanilie og krogmodnet oksekød. Fyldig smag med kølig frugtighed og god tyngde, men stadig meget elegant og frisk.
Når vinene fra Nord-Rhône er bedst, har de en uforlignelig kombination af styrke og elegance. Denne vintype kan have aromaer, der minder om velhængt kød, og passer faktisk fint til mad, hvor kødsmagen er fremtrædende, som i vildt eller rødt oksekød. Klassisk vin til "Steak Frites" med Bearnaise eller kryddersmør.
Producent | Guigal, Côtes du Rhône |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Appellation/underområde | Crozes-Hermitage |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 17° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Lam, Oksekød |
Preorder | Nej |
Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.
"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stadig var med. Vi havde smagt vin hele dagen og spyttede naturligvis ud, når vi smagte vinene. Da jeg så kom til at spytte Condrieu ud, så gav den gamle Guigal mig en overhaling - Condrieu det spyttede m...
Guigal, Côtes du Rhône
Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.
"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stad...

Åbner med røg, peber og raffineret charme. Kirsebær, solbær og slagterbutik. Kalkede og florale undertoner. Slank og rent smagende, syredrevet, distingveret tannin, velafstemt fadkrydderi. Elegant crozes, favorabel pris.
Marked by scents of cracked pepper and ripe cherries, the 2017 Crozes Hermitage is more concentrated and textured than the 2016. Medium to full-bodied, it finishes velvety, with hints of raspberries and licorice. - Joe Czerwinski


With the new amphitheatre of vines. Mercurol, Larnage, no fruit from the Plaine de Chassy which can produce rather soft fruit. All raised in oak – foudres and third-use barrels. Very good juicy Syrah fruit, energetic and muscular. Not that much tannin. - Jancis Robinson


Saturated ruby. Smoky dark berries and licorice on the pungent, spice-accented nose. Shows good depth and energy to the gently sweet black raspberry and cherry flavors, picking up a sexy floral quality with aeration. Shows very good focus and lift on the gently tannic and very persistent finish, which features notes of bitter cherry pit and candied violet. - Josh Raynolds

