

St. Joseph Vigne de l´Hospice, Guigal
100% Syrah fra Bernard Grippats gamle marker i Saint Joseph.
Kompleks og dyb næse med kød, medicin, oliven og mørke bær. Fyldig veludviklet smag med mørke bær, lakrids, peber og læder. Lang fast og mineralsk finish.
Flot til klassisk fransk køkken med løbende vildt eller oksekød. De kraftige røde vine fra det nordlige Rhône skriger på kød, og fadlagringen spiller særlig godt med stegt og grillet kød. Både rødt oksekød, lammeryg og løbende vildt kan være rigtig flot. De sydlige Rhône vine er lidt blødere i udtrykket og matcher krydrede retter med and, lam og braiseret oksekød flot. De hvide er mere vanskellige i forhold til mad. Condrieu fungerer fint til retter med et eksotisk udtryk f.eks stegt kylling med abrikos, mens hvid Hermitage og St. Joseph kan være flot til cremede retter med ferskvandsfisk og retter med trøfler. Vinen bør gemmes minimum 6-8 år fra høståret og vil udvikle sig op til 20 år efter høståret.
Producent | Guigal, Côtes du Rhône |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Appellation/underområde | Saint Joseph |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 17° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Løbende vildt |
Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.
"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stadig var med. Vi havde smagt vin hele dagen og spyttede naturligvis ud, når vi smagte vinene. Da jeg så kom til at spytte Condrieu ud, så gav den gamle Guigal mig en overhaling - Condrieu det spyttede m...
Guigal, Côtes du Rhône
Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.
"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stad...


Opaque ruby. Powerful blackberry and cherry liqueur aromas pick up suave floral and spicecake nuances with air, along with a touch of smokiness. Rich, chewy and broad, with concentrated blackberry and cassis flavors energized by juicy acidity. Finishes smooth and sweet, with velvety tannins and a strong kick of peppery spices and minerals. - Josh Raynolds


Giving up more graphite and spice, with serious minerality in its cassis, licorice, toast and smoked meat-like aromatics, the 2010 Saint Joseph Vignes des Hospice is a serious, age-worthy effort that needs another handful of years to truly shine. Full-bodied, concentrated and structured, with sweet tannin, it’s rock-star stuff that will have two decades of longevity. - Jeb Dunnuck


Bold, with dark blackberry, warm linzer torte and fresh cassis aromas and flavors pumping along, lined with briary but integrated grip and backed by a long, charcoal-studded finish. A very impressive display of power and depth, without sacrificing definition. Best from 2015 through 2025. - James Molesworth.

