

Saint Joseph Blanc le Berceau, Bernard Gripa
Hvid top-Saint Joseph lavet på ren Marsanne fra gamle stokke på terrasser i granitjordbund. Modnet på barriques med gæringsrester og gennemgået fuld malolaktisk omdannelse.
Honning, bivoks og nødder samt citrus og citrusskal dominerer duften suppleret af lidt røg fra fadet. Fyldig og intens i smagen med en meget lang eftersmag.
Fyldig vin der kræver tyngde i maden - fisk, skaldyr, fjerkræ passer den til - men helst tilberedt med smør og fløde.
Producent | Bernard Gripa, Saint Joseph |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Marsanne |
Appellation/underområde | Saint Joseph |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,5 ha) en for de fleste ukendt hvidvinsappellation, hvor de laver to enkeltmarksvine.
Saint Joseph er måske den mindst kendte appellation i nordrhône. Der er små 1000 ha vinmark, men mange me...
Bernard Gripa, Saint Joseph
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,...

A little honeycomb oak on the nose, the palate is broad but not overly fat. There's a good sense of intensity and energy in the glass and this finishes long, with well-integrated oak. Classic Saint-Joseph in a fresh style, showing mouthwatering salinity. An exceptional wine. Hand-harvested old vine Marsanne grown on granite. Fermented in 228-litre oak barriques then left on fine lees until the malolactic is finished.

