Bag små intense tomater 1 time i ovnen og blend dem med lidt løg og hvidløg. Køl suppen helt ned (skal være iskold) og blend igen med god olivenolie, sherryeddike og frisk basilikum, smag til med salt, peber og evt. lidt Piment Espelette. Server straks med finthakket agurk, peberfrugt, evt. lidt chili og små brødcroutoner.
Rias Baixas Albarino do Ferreiro, Gerardo Mendez
Frisk og mineralsk vin på den lokale drue Albarino, der har kultstatus i Spanien og Portugal. Fra vinstokke med en alder på mellem 10 og 50 år, der vokser i granitholdig jordbund. ...
Arne Fusager fra Køkkenskolen i Provence har leveret dette tip. En herlig sauce til jomfruhummermousse og andre fiske/skaldyrsmousser, stegt og dampet fisk eller kylling.Kog 300-500 g hakkede tomater med en anelse vand til tomaterne er møre. Passer tomatsaften igennem en fin si, pisk koldt smør i og smag til med friske krydderurter, salt og peber.
Galets Dorés, Mourgues du Gres
Lavet på 40% Roussane, 25% Grenache Blanc, 25% Vermentino samt Marsanne og Marselan. Ingen fadlagring. Druerne kommer fra nordvendte marker, hvilket er med til at give lidt mere friskhed i vinen.
Charmerende ...