Lynstegt laks m. syltet ingefær, soja, frisk koriander, kørvel
I Japan dypper man ikke risbollen i soja – det suger for meget soja. Man vender den lille bolle, så kun fisken dyppes. Det kræver lidt artistisk håndelag. Det bedste er en hvidvin med god syre og lidt restsødme eller intens, moden frugt og gerne med aromaer og smag, der også matcher syltet ingefær.
Fersk laks skæres i tern og blandes med friske grovhakkede østers. Smag til med citron, dild, salt og peber. Drik Chablis til.
Chablis Grand Cru Vaudesir, Louis Michel
Klassisk Grand Cru Chablis fra Grand Cru marken Vaudesir. Louis Michel vinficerer og lagrer kun på stål for at få det renest mulige udtryk.
Flot og meget intens, ren ...
Skær laks, æble og agurk (fjern kerner) i små tern og vend med olivenolie og citrons. Smag til med salt, peber og hakket dild. Dryp med syrnet fløde, eller en kugle af avokadomousseline.
Grüner Veltliner Steinsetz, Schloss Gobelsburg
Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med en perfekt balance. Fremragende madvine til ...
Rimmet laks serveres i skiver med vagtelæg og en trøffelmayo. Havørred kan erstattes m. laks.
Chardonnay Dulcinea, Clos des Fous
Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. ...