Lavet på Chardonnay fra marken le Clos i den lille mikro-appellation (34 ha) Macon-Bussieres.
Markerne i Bussieres har en god sydvendt eksposition og giver rige og runde vine. Le Clos fra Rijckaert har en fin mineralsk nerve i den fyldige frugt.
Til retter med fisk og skaldy, til fjerkræ eller til cremede oste.
Specifikationer
Producent
Jean Rijckaert, Jura
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Appellation/underområde
Macon
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Lagring
Små fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...