Chardonnay fra fossilholdig Mark i den nordlige del af Sta. Rita Hills.
Grundet de svære vejrbetingelser er der kun produceret to fade af denne cuvée, hvoraf det ene er nyt. Dette nye fad er imidlertid lavet af verdens bedste bødker og der er således kun ankommet seks af disse fade til hele USAs vestkyst. Skønt sin lave alkohol og høje syre, er vinen ekstremt generøs og nærmest hedonistisk i sit udtryk. Navnet kumulu har en dobbeltbetydning, der refererer til akkumulationen af intensitet og kraft samtidig med at den refererer til sin skylignende tekstur. Kun to fade produceret.
Danske Emil Skytte startede egentlig med et kinesisk-studie på Aarhus Universitet, men en brændende interesse for vin fik ham til også at tage WSET's Advanced Certificate for at få det teoretiske på plads og få mulighed for at smage meget forskellig vin på en struktureret måde.
Arbejde hos de bedste
Det førte til småjobs i den aarhusianske vinhandel, men på en tur ...
Med proppen rykket op … første glas skænket i bredrøvede vinglas bliver din braktud omgående forkælet med et sandt bombardement af smørfedme, noget røg, brunet smør, mandler og honning … der er sandeltræ, koncentreret...
Med proppen rykket op … første glas skænket i bredrøvede vinglas bliver din braktud omgående forkælet med et sandt bombardement af smørfedme, noget røg, brunet smør, mandler og honning … der er sandeltræ, koncentreret ferskensaft, dåsepærer, derudover bidrager fadlagringen med vanilje, kanel og lakridskonfekt … alt på nærmest burgundisk slank og velorganiseret måde. Mums.
Smagen er cremet, men bestemt ikke hverken fed eller svulstig … men er i stedet flot afbalanceret med en legesyg syre. Frugten er nok mest grønne pærer, syltede citroner, grillet lemon, kandiseret grape og der kommer også i smagen nogle røgede elementer. Kumulu er klart ikke så syrlig som Yúnuage, men den har alligevel denne kølige, rene, lette og legesyg syre … men blot med mere struktur og krop, men kroppen er oppe at flyve … og jeg lader mig svæve med.