




Grüner Veltliner Ried Grub Erste Lage, Schloss Gobelsburg
Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra 1. Lage-marken Grub. Grub marken ligger mellem Heiligenstein, der er topmark for Riesling og Gaisberg. Gæret og modnet cirka 6 mdr. på store fade af Østrigsk eg.
Kompleks vin med noter af citrus og frugt i form af grape og blodappelsin, men også en smule chokolade, nødder og peber. Fyldig og intens smag, med velbalanceret syre og lang eftersmag. Den egner sig til de fleste retter undtagen desserter, hvor den store intensitet harmonerer godt med fisk, skaldyr samt kogt og sprængt kød af gris eller kalv.
Grub er oftest den Grüner Veltliner hos Gobelsburg der viser den største mineralitet.
Producent | Schloss Gobelsburg, Kamptal |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Grüner Veltliner |
Anmeldelser badgets | Falstaff - 95 p, Janics Robinson - 17,5 p., Vinstyrke 2 - 94 p. |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris |
Preorder | Nej |
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW)
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem det arbejde, der laves i ÖTW - en søsterorganisation til det tyske VdP - der samler de bedste producenter og klassificerer de bedste marker. Foreløbig er en række marker klassificeret som Erste Lage og...
Schloss Gobelsburg, Kamptal
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW)
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem d...

Østrigs nationaldrue i en særdeles fyldig udgave. Flot gylden farve. I næsen masser af mineralitet, gulstenfrugt og et let citrusstrejf. Kapow for et smagsdrøn! Fed frugt i form af æble, gul blomme og noget assorteret tropisk. Hvid peber giver en svag prikken på tungen. Dertil kommer citrus i rå mængder og knuste sten. Syren er flot afstemt, og jeg må insistere på, at du serverer vinen til den fineste hvide fisk - gerne pighvar eller søtunge i en cremet sauce. Kalveescalope med citronsauce vil også fungere.


Mittleres Gelbgrün, Silberreflexe. Zart nach Marillenkonfitüre, reife gelbe Tropenfrucht, zarter Blütenhonig, kandierte Orangenzesten, ein Hauch von Wiesenkräutern, sehr facettenreich und einladend. Saftig, elegant, weißer Pfirsich, finessenreicher Säurebogen mineralisch-zitronig, bleibt gut haften, sicheres Reifepotenzial.
Ripe and almost honeyed on the nose. Smells rich and spicy. Broad and 'golden' on the palate with spicy yellow plums. A big, full-flavoured wine balanced by plenty of freshness. You can see the extra bottle age here. Delicious in its generosity and harmony and broad across the palate. - Julia Harding MW


Leuchtendes Goldgelb, silberfarbene Reflexe. Zarte Kräuternoten, Nuancen von gelber Frucht, etwas nach Mango, ein Hauch von Melisse und Feigenchutney. Saftig, gute Komplexität, dunkle Mineralik, Golden-Delicious-Apfel, zarte Holzwürze, fruchtsüß, lange anhaltend, guter Speisenbegleiter mit Reifepotenzial.

The 2019 Kammern Ried Grub 1ÖTW opens with a radiant, coolish and flinty bouquet of crushed stones, ripe pears, oregano and sage leaves. Full-bodied, round and intense on the palate, this is a very elegant, salty-mineral, tightly structured, finely tannic and gorgeously juicy Veltliner with great balance, calmness and elegance but also mineral tension and grip. The finish is very long and reveals concentrated, super clear and elegant fruit. An absolutely impressive wine from a sheer loess terroir that might contain some elements of mica schist and active chalk. 13.5% alcohol. Tasted at Schloss Gobelsburg in June 2021.

