Lavet på 90 % Merlot, 5 % Cabernet Franc og 5 % Cabernet Sauvignon fra marker med kalk og ler i jordbunden og vinstokke med en alder på gennemsnitlig 25 år. Maceret og gæret på rustfrit stål og efterfølgende modnet et år på fad - 1/3 nye.
Aromatisk vin med noter af brombær, solbær og blåbær samt skovjordbær, vanilie, muskatnød og hasselnød. Frugtig og fyldig, men balanceret med god syre, mineralitet og et fast tanninbid. Lang eftersmag.
Rigtig fin til lam, men går selfølgelig også flot til de fleste retter med okse, kalv eller vildt.
Specifikationer
Producent
Vignobles Hermouet, Fronsac
Vintype
Rødvin
Druesort
Merlot
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
15%
Velegnet til
Lam, Løbende vildt, Oksekød
Preorder
Nej
Vignobles Hermouet er skabt i 1987, hvor Phillippe Hermouet overtager familieejendommen. Først renoveres Château Roc Meynard og derefter Clos du Roy. Siden er flere ejendomme blevet tilkøbt, så man løbende har kunnet øge produktionen.
Jordbunden er ler og kalk, hvilket passer perfekt til den dominerende druesort Merlot.
På Clos du Roy har man en noget højere beplantningstæthed end der er normalt for området. Dette er faktisk med til at give et naturligt lavere udbytte pr. hektar og dermed mere koncentreret frugt.
Man presser vinen ganske let med en vertikal pres...
Vignobles Hermouet er skabt i 1987, hvor Phillippe Hermouet overtager familieejendommen. Først renoveres Château Roc Meynard og derefter Clos du Roy. Siden er flere ejendomme blevet tilkøbt, så man løbende har kunnet øge produktionen.
Jordbunden er ler og kalk, hvilket passer perfekt til den dominerende druesort Merlot.
På Clos du Roy har man en noget højere beplantningst...
The 2015 Clos du Roy has an earthy, briary-scented bouquet with great definition and personality. The palate is medium-bodied with fine tannin, good body and is very well balanced, the finish offering blackberry and b...
The 2015 Clos du Roy has an earthy, briary-scented bouquet with great definition and personality. The palate is medium-bodied with fine tannin, good body and is very well balanced, the finish offering blackberry and bilberry notes with a touch of sea salt.
- Neal Martin