Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Champagne Rosé Extra Brut les Protelles, Piollot

500,00 kr

Rosé-Champagne lavet på 100 % Pinot Noir dyrket biodynamisk på marken les Protelles med ca 45 år gamle vinstokke. Lavet på saignée-metoden - dvs. som en rigtig rosé med ca. tre døgns maceration med skallerne. Gæret naturlig og lagret på store fade. Lagret minimum fire år med gærrester på flasken. Flasket med en dosage på fire gram sukker pr. liter.

Skovbund og tørrede blomster i duften med noter af jordbær og blomme. Fyldig frugtighed, hvor blomme og jordbær går igen - brioche i eftersmagen.

Mere til kød end til fisk og skaldyr. Til kylling, til confit de canard, til lam - perfekt til steak tartare.

Specifikationer
Producent Piollot, Champagne
Vintype Mousserende vin
Druesort Pinot Noir
Appellation/underområde Côte de Bars
Lagring Store fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 12%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris
Str Alm - 0,75l (75 cl)

Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.

Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til s...

Producenten

Piollot, Champagne

Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting a...

Læs mere