Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Bourgueil Rosé d'Equinoxe, Yannick Amirault

145,00 kr
175,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 180, - (17.14%) vejl. pris 175
Anmeldelser

Lavet på ren Cabernet Franc hovedsageligt fra sandholdige dele af Coudraye-marken og fra den sydlige del af le Grand Clos. Druerne håndsorteres inden presning. Gæringen er naturlig - gærer helt tør; 0 g. sukker - og vinen modner 6-12 måneder på fad. Hel eller delvis malo.

Teknisk set en Blanc de Noirs og knap nok en rosé - til gengæld er det den mest fantastisk rosé, man kan forestille sig.

Meget, meget lys og sart farve. Duften er til gengæld en intens eksplosion af granatæble, hindbær, kirsebærblomst og kalk. Endnu mere intens i smagen - knastør og med næsten saltagtig mineralitet. Stor længde i eftersmagen.

Rigtig god madrosé - man skal ikke lade sig narre af den sarte farve; vinen er elegant, men har masser af muskler! Til fjerkræ, til kraftige retter med fisk og skaldyr, til grill på en varm sommerdag.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rosévin
Druesort Cabernet Franc
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Gemmepotentiale fra 2021
Gemmepotentiale til 2030
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere