Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Bourgueil le Grand Clos, Yannick Amirault

180,00 kr
225,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 270, - (20%) vejl. pris 225
Anmeldelser

100 % Cabernet Franc fra en mark på 2 ha med ca 50 år gamle stokke. Der er et naturligt, lavt udbytte på marken på mellem 25 og 35 hl/ha. Dyrket økologisk, høstet i hånden vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og med fuld afstilkning. Lagret 1-1,5 år på store fade.

Le Grand Clos er den oprindelige Cru i Bourgeil - oprindelig var den ejet af det lokale kloster og har været dyrket som vinmark i over 1.000 år.

Elegant duft af solbær, røg og menthol. Faste , men elegante tanniner - rund og frisk frugtighed. Fyldig og med meget lang eftersmag.

Cabernet Franc fra Loire på dette niveau er fantastisk til mad - særlig fuglevildt, men går også flot til fx lam eller kalv.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Appellation/underområde Bourgueil
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere