


Bourgueil le Grand Clos, Yannick Amirault
100 % Cabernet Franc fra en mark på 2 ha med ca 50 år gamle stokke. Der er et naturligt, lavt udbytte på marken på mellem 25 og 35 hl/ha. Dyrket økologisk, høstet i hånden vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og med fuld afstilkning. Lagret 1-1,5 år på store fade.
Le Grand Clos er den oprindelige Cru i Bourgeil - oprindelig var den ejet af det lokale kloster og har været dyrket som vinmark i over 1.000 år.
Elegant duft af solbær, røg og menthol. Faste , men elegante tanniner - rund og frisk frugtighed. Fyldig og med meget lang eftersmag.
Cabernet Franc fra Loire på dette niveau er fantastisk til mad - særlig fuglevildt, men går også flot til fx lam eller kalv.
Producent | Yannick Amirault, Bourgeuil |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc |
Appellation/underområde | Bourgueil |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2023 |
Gemmepotentiale til | 2032 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.
I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...
Yannick Amirault, Bourgeuil
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere

Det er løgn! Knase, tygge, gumle … splinter, fresh .. what! Yannick Amirault laver cabernet franc i Saint-Nicolas de Bourgueil på sydsiden af Loire, og han sælger det alt for billigt. Han har fat i druens sprøde, bygbare tannin, det crunchy element, som Loires cabernet franc kan ramme så godt. Den har både rørig friskhed, hyldebær, solbær og grønne urter og nobel tannin som en margaux. Den er helstøbt, ganske enkelt, og jeg smagte den op mod to klassificerede venstrbredsslotte, og den havde mere karakter. Husets billigere La Source 2020 spiller endnu mere på friskheden, men har selvsagt ikke samme dybde som Le Grand Clos. Vi er i lige med eliten på druen, og jeg fik lyst til at fylde kælderen med frisk cabernet franc. René Langdahl Jørgensen


From low-yielding Cabernet Franc vines that average 45 years of age and root in the silex clay soils of the côte, the 2019 Bourgueil Le Grand Clos opens with a pure, fine and intense, concentrated but also aromatic and fragrant bouquet of dark and red fruits and crushed stones along with refreshing lemony and spicy notes. Round and very elegant on the palate, this is a beautifully balanced Grand Clos with a concentrated finish with tight but fine tannins and a fresh acidity that gives a positive astringency. The aftertaste is long and intense but always in balance and underlines the remarkable finesse of this wine that aged for 12 to 18 months in 400-liter tonneaux. - Stephan Reinhardt


Yannick and his son Benoît run Domaine Yannick Amirault, making great Cabernet Franc. Their vineyard holdings include parcels in both Bourgueil and Saint-Nicolas-de-Bourgueil. Le Grand Clos is a privileged site on the hillside with flinty clay soils over limestone. Grapes are harvested by hand into small boxes. Fermentation is in tapered conical wooden vats. The wine is then matured in 400-litre barrels for 12-18 months depending on the vintage. The deep coloured, powerful 2019 has spice and violets notes with a rich texture of ripe black fruits, well structured with well-worked tannins. It needs more time in bottle and has very good ageing potential.


Benoit Amirault driver 19 ha med fokus på cabernet franc og en håndfuld enkeltmarksaftapninger. Han lagrer på store brugte fade. Lacoudraye er nærmest flydende grøn peber og blyant. La Mine har mere ædel tannin, mens le Grand Clos i toppen af porteføljen har mere hest og krydderi, måske en pikant tone af brett, men har også betydeligt mere intensitet og moden tannin. Efter moderne loire-cab-franc-standarder yderst rimeligt prissatte vine, hvor balancen mellem det tilfældige og vilde og det styrede og professionelle er perfekt. - René Langdahl Jørgensen

