Lavet på Sauvignon Blanc fra mark med en jordbund i flintet ler. Presset direkte efter høst og gæret ved relativ lav temperatur for størst mulig friskhed. Modnet otte måneder med jævnlig omrøring af gærrester for større kompleksitet.
Sauvignon Blanc fra flint får en frisk, mineralsk og let røget karakter oven i frugten der er domineret af citron, lime, stikkelsbær og solbær.
Til fisk og skaldyr - gerne med masser af citron.
Specifikationer
Producent
Francis Blanchet, Pouilly-Fumé
Vintype
Hvidvin
Druesort
Sauvignon Blanc
Appellation/underområde
Pouilly-Fumé
Gemmepotentiale
3-6 år fra høståret
Lagring
Stål
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Francis Blanchets forfædre har dyrket Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé siden 1684. I dag har ejendommen 13,5 ha vinmarker - udelukkende Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé appellationen - der dyrkes bæredygtigt.
Ejendommen er mest kendt uden for Frankrig, da næsten hele produktionen exporteres til USA og med en pæn portion til Norge.
Pouilly-Fumé ligger ved Loire-floden lige over for Sancerre. Fra begge appellationer produceres noget af det reneste og mest mineralske Sauvignon Blanc, man kan opdrive. Det kræver virkelig godt kendskab til de to appellationer at kunne smage fo...
Francis Blanchets forfædre har dyrket Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé siden 1684. I dag har ejendommen 13,5 ha vinmarker - udelukkende Sauvignon Blanc i Pouilly-Fumé appellationen - der dyrkes bæredygtigt.
Ejendommen er mest kendt uden for Frankrig, da næsten hele produktionen exporteres til USA og med en pæn portion til Norge.