Lavet på ren Arneis fra Roero. Gæret og modnet på ståltank - 3 måneder på gæringsbundfald - og derefter 3 måneder på flaske.
Lækker fyldig frugtighed med aromaer af gule blommer, grønne pærer, abrikos og fennikel. Frugten fortsætter i smagen med god friskhed og stålsat mineralitet.
Til fjerkræ, fisk, skaldyr og lettere retter. Prøv den til klassikere som risotto med skaldyr eller Vitello Tonnata.
Specifikationer
Producent
Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype
Hvidvin
Druesort
Arneis
Appellation/underområde
Roero
Gemmepotentiale
3-6 år fra høståret
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!