Lavet på Aligoté fra vinstokke der er mere end 60 år gamle. Alderen på vinstokkene giver en stor frugtintensitet. Høstet i hånden og modnet på brugte egetræsfade.
Frisk stil med aroma af citron, grøn æble og med en tydelig mineralitet. Aligoté har en højere syre end Chardonnay men syren er balanceret af en god dybde i frugten.
Skøn vin til lettere retter med fisk og skaldyr - gerne serveret med masser af citron.
Specifikationer
Producent
Jean Rijckaert, Jura
Vintype
Hvidvin
Druesort
Aligoté
Gemmepotentiale
5-8 år fra høståret
Lagring
Små fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...