


Crozes-Hermitage, Domaine des Lises
Ren Syrah fra vinstokke der er ca 40 år gamle. Dyrket økologisk, høstet i hånden og gæret naturligt - ca 1/3 hele klaser. Modnet på brugte egetræsfade.
Frisk duft af brombær og kirsebær med noter af lakrids og letrøget bacon. Saftig og læskende med behageligt bittert bid i eftersmagen.
Til stegt kød - gerne fra grillen.
Producent | Domaine des Lises, Crozes-Hermitage |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Anmeldelser badgets | Renelangdahl.com - 93 p |
Appellation/underområde | Crozes-Hermitage |
Velegnet til | Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Preorder | Nej |
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.
Maxime er søn af den nu afdøde Alain Graillot. Alain Graillot var en af de mest berømte vinproducenter i Crozes-Hermitage og nok den første til at vise at man virkelig kan lave stor vin i den ellers relativt ydmyge appellati...
Domaine des Lises, Crozes-Hermitage
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.
Maxime er søn af den nu ...

2022 was very warm and dry, but at the end this came in with 12% alcohol. For many years they have been harvesting earlier, even in August and what this has given the vines is two months with leaves without any grapes so this could be helping with more even maturity. The vines are healthy until the beginning of November. Except in 2024. Concentrated and dense with grippy tannins under the sweet black fruits, with just a hint of pepper and meat. Brooding with gravel and graphite, with some energy, and a long future ahead of it, perhaps. - Jamie Goode


Maxime Graillot, søn af legendariske Alain Graillot, laver ren syrah her fra 40 år gamle stokke og med godt 30 % helklaser. Indtagende rød hindbærfrugt med røgelse og røg på toppen. Pølsemageri og hængende skinker i kælderen hos den spanske slagter. På tungen er den juicy, livlig og syrefrisk, bitterkrydret og med let raspende tannin, små modhager. Sammenhængende, langvarig, balanceret smag, der slutter på en løftet og frisk note.


Maxime Graillot, søn af legendariske Alain Graillot, laver ren syrah her fra 40 år gamle stokke og med godt 30 % helklaser. Indtagende rød hindbærfrugt med røgelse og røg på toppen. Pølsemageri og hængende skinker i kælderen hos den spanske slagter. På tungen er den juicy, livlig og syrefrisk, bitterkrydret og med let raspende tannin, små modhager. Sammenhængende, langvarig, balanceret smag, der slutter på en løftet og frisk note.


bright dark red, with purple; there’s raspberry fruit on the nose, but it’s reserved, has a nice sunny tone, offers a pure front. The palate is a touch on its lees, but has good balance, fine body, with discreet tannins, some herbal notes within, the sunshine effect. This will be open, tuneful, has gentle length, w.o.w. potential (w.o.w= wine of wonder) - John Livingstone-Learmonth
Shimmering ruby. Spice-accented aromas of cherry, black raspberry and smoked meat, along with a subtle floral nuance. Broad and juicy on the palate, offering sweet red and dark berry flavors that deepen steadily through the back half. Fine-grained tannins add gentle grip to a long, smooth finish that leaves cracked pepper and kirsch notes behind. - Josh Raynolds


Dark berries, licorice, olive and exotic spice aromas pick up a suave floral note with air. Sappy and energetic on the palate, offering bitter cherry, blackberry and star anise flavors that are braced by a spine of juicy acidity. The floral nuance reappears on a very long, dark-fruit-driven finish, with building tannins providing shape and grip. One-third whole clusters. - Josh Raynolds

