

Vosne-Romanée 1. cru Suchot, Gerard Mugneret
Lavet på ren Pinot Noir fra parcel på 0,38 ha plantet i 1966. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt med 60 % hele klaser og uden svovl og derefter modnet op til 1 1/2 år på fade - ca. 50 % nye.
Stor vin. Meget intense aromaer af kirsebær, tranebær, hvid peber og skovbund. Super elegant og diskret men samtidig intens.
Bør gemmes mindst 8 år fra høståret - dekanteres 4-5 timer og serveres ved ca 16 grader til elegante retter med fjerkræ eller vildt.
Producent | Gerard Mugneret, Vosne-Romanée |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Pinot Noir |
Appellation/underområde | Vosne-Romanée |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2024 |
Gemmepotentiale til | 2035 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt |
Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky Wassermann lavede sin allerførste aftale med netop Gerard Mugneret.
I dag drives huset af Pascal Mugneret, der først fandt kærligheden til at lave vin som voksen efter at have arbejdet som ...
Gerard Mugneret, Vosne-Romanée
Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky...


The 2018 Vosne-Romanée Les Suchots 1er Cru has a very well-defined bouquet and, like others, I find this a surprisingly understated and elegant Suchots. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins, the 60% whole-cluster fruit neatly subsumed toward a silky, graceful finish that shows real class. Pascale Mugneret has crafted a wonderful Suchots here. - Neal Martin

