Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Vino Rosso, Luigi Giordano

Anmeldelser

Lavet på en blanding af 80 % Nebbiolo med 20 % af den lokale grønne Arneis. Arneis-druerne gæres med skaller ved lav temperatur ca 2 uger før Nebbiolo-høsten. Når Nebbiolo-druerne er høstede, afstilkede og knust hældes den gærende Arneis-most i med skaller og det hele. Gæres færdig ved kontrolleret temperatur med skaller i 8-10 dage med daglig pump-over hvorefter den gennemgår malolaktisk gæring på stål og modnes efterfølgende 2 måneder på store, gamle fade af Slavonsk eg. Derefter mindst 3 måneder på flaske.

Meget lys farve. Eksploderer af frisk, sprød frugt med aromaer af røde kirsebær, blomme og roser. Saftig, læskende og forfriskende - sommerens rødvin!

Til lettere kødretter.

Specifikationer
Producent Luigi Giordano, Barbaresco
Vintype Rødvin
Druesort Arneis, Nebbiolo
Anmeldelser badgets Test vinder
Appellation/underområde Barbaresco
Gemmepotentiale 3-6 år fra høståret
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fjerkræ, Gris, Lam, Oksekød
Preorder Nej

Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 

Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.

Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.

Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...

Producenten

Luigi Giordano, Barbaresco

Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 

Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.

Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...

Læs mere