Lavet på en blanding af 80 % Nebbiolo med 20 % af den lokale grønne Arneis. Arneis-druerne gæres med skaller ved lav temperatur ca 2 uger før Nebbiolo-høsten. Når Nebbiolo-druerne er høstede, afstilkede og knust hældes den gærende Arneis-most i med skaller og det hele. Gæres færdig ved kontrolleret temperatur med skaller i 8-10 dage med daglig pump-over hvorefter den gennemgår malolaktisk gæring på stål og modnes efterfølgende 2 måneder på store, gamle fade af Slavonsk eg. Derefter mindst 3 måneder på flaske.
Meget lys farve. Eksploderer af frisk, sprød frugt med aromaer af røde kirsebær, blomme og roser. Saftig, læskende og forfriskende - sommerens rødvin!
Til lettere kødretter.
Specifikationer
Producent
Luigi Giordano, Barbaresco
Vintype
Rødvin
Druesort
Arneis, Nebbiolo
Anmeldelser badgets
Test vinder
Appellation/underområde
Barbaresco
Gemmepotentiale
3-6 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Fjerkræ, Gris, Lam, Oksekød
Preorder
Nej
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...
Nebbiolo og arneis fermenteret sammen. En lys og meget let vin med en enorm drikkevenlighed. Vellavet med en flot struktur og fin sprød afslutning. Kunne godt blive fan af denne stil!
- Thomas Rydberg