Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Smag på Tyskland - smagekasse med 6 flasker

875,00 kr
1.180,00 kr
Stykpris ved 1 stk.
Du sparer 305, - (25.85%) vejl. pris 1180

Tysk vin er i vælten som - næsten - aldrig før. Vi skal 150 år tilbage til den førindustrielle tid for at tysk vin havde den anseelse, det har i dag. 

Der laves stadig halvsøde og ufriske vine på Müller Thurgau og andre højtydende og kedelige druesorter og rødvine som enten er tynde og sure eller overdrevent søde men der bliver længere og længere imellem dem og generelt kan man forvente rene, præcise og mineralske hvidvine hvor de bedste hører til blandt verdens bedste vine men sælges til en brøkdel af prisen for en flaske hvid Bourgogne. På rødvinssiden er tyskerne i den grad også kommet med. Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir - laves i kvaliteter der giver mindelser om de store røde bourgogner - men igen - til en brøkdel af prisen.

Vi har blandet en kasse med 6 flasker der kommer lidt rundt i det tyske vinlandskab. Kvaliteten og håndværket er blændende og vinene udtrykker hver især hvor suverænt tysk vin er.

 

Silvaner Trocken Gutswein 2021, Rainer Sauer, Franken
Klassisk Franken Silvaner. Ren, læskende og meget velsmagende med elementer af kvæde, pære og citrus. Mineralsk og forfriskende.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie.

Kröver Letterlay Riesling Kabinett 2021, Martin Müllen, Mosel
Letterlay-marken har en sydeksponering og ligger mellem 110 og 220 moh. Marken er relativt stor og kvalitetspotentialet er svingende - de bedste parceller kan lave fantastisk vin, mens de dårligste ikke laver helt så fantastisk. Marken kan give enorme udbytter, så det gælder også om at holde udbyttet lavt for at holde en høj kvalitet.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.

Halvtør. Præget af citrus og mineralitet - stor intensitet, men samtidig fantastisk let. Sødmen er der, men flot balanceret! Perfekt som aperitif, til oste eller spicy mad med fisk eller kylling.

Herxheimer Honigsack Riesling Trocken 2021, Weingut Krebs, Pfalz
100 % Riesling fra Erste Lage marken Honigsack - en mark med en kalkrig undergrund, der er med til at friskhed og mineralitet i vinen. Gæret og lagret på stål for størst mulig friskhed.

Stor intensitet i duften med noter af honning, moden annanas og petroleum. Flot balanceret - lang, lang afslutning.

Til stort set alt fra havet, til kylling, gris og til gedeoste.

Grauburgunder 2021, Matthias Gaul, Pfalz
Tør Grauburgunder (Pinot Gris) med fin fylde. Fra yngre vinstokke - gæret og modnet på stål ved lav temperatur for størst mulig friskhed.

Frisk og frugtig med aroma af fersken og melon. God fylde i munden - rund og meget behagelig.
Meget bredt anvendelig til fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig god til røgvarer.

Le Rosé 2022, Matthias Gaul, Pfalz
Lavet på en blanding Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Meunier, Frühburgunder og Merlot. Lavet ved saignée - dvs at man tapper noget af alle de røde topvine efter kort tids maceration for at koncentrere dem yderligere. Den aftappede pink most gæres færdig på ståltank og lagrer på bærmen med omrøring nu og da indtil aftapning i foråret.

Frisk og sommerlig duft af jordbær, abrikos og Kongen af Danmark. Frugtigheden er helt i front med en rigtig fin, balancerende syre. Saftig eftersmag med fin fin længde.

Velegnet til et glas i utide, men går rigtig fint til salater, gerne med tomat, eller til kylling eller grillet fisk.

Pinot Noir Steinrassel 2021, Matthias Gaul, Pfalz
100 % Pinot Noir fra mark med kalkholdig og stenet jordbund. Koldmaceration, naturlig gæring og efterfølgende modning på en blanding af nye og brugte fade.

Elegante noter af blomme, kirsebær, hindbær og jordbær samt tørret ingefær og salvie. Let og elegant men med god intensitet, frisk syre og flot længde.

Drik den til fjerkræ - gerne med svampe og kål. Klarer også lettere retter med lam eller kalv.

Specifikationer
Druesort Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling, Silvaner
Flaskestørrelse Smagekasser/stykliste