sauternes_chateau_de_lecole

Sauternes 2016, Chateau L'Ecole

Land:
Frankrig
Servering:
9-11 °C
Område:
Bordeaux
Gemmepotentiale:
2020-2030
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Dessert
240,-
På lager
 • Beskrivelse

  Sauternes 2016, Chateau L'Ecole

  Lavet på Semillon, Sauvignon Blanc og Gris og Muscadelle. Druerne høstes i flere omgange, de såkaldte "tries", da man plukker de optimalt botrytiserede druer enkeltvis. De stærkt indskrumpede bær presses meget langsomt og forsigtigt. Vinen lagrer 12-18 mdr. i tank inden den hældes på flaske - ingen fad.

  Elegante noter af ananas og tørret abrikos. Smagen er intenst sød, men fint balanceret af en frisk syre.

  Oplagt vin til foie gras eller desserter med meget sødme og gerne med indslag af vanilie, karamel eller nødder. Klassisk (og fantastisk) match til Rocquefort, hvor sødme og salt ophæver hinanden og vinens og ostens smage smelter sammen til en himmelsk enhed. 
   

 • Producenten
  Vi har handlet med familien Medeville i mange år, først og fremmest med deres fremragende Sauternes vine fra Chateau Justices og Chateau Gilette. Familien har i stigende grad også investeret i andre

  Julie og Xavier Gonet-Medeville ejer en række ejendomme i Bordeaux-området. Mest kendt er Château Gillette; kult-Sauternen, der lagrer 30 år på cementtank før den frigives.
  Château les Justices regnes for et af de bedste køb i Sauternes og er kendt for virkelig høj kvalitet for et ikke-klassificeret slot. de røde Borudeauxvine fra forskellige ejendomme leverer virkelig god kvalitet til prisen.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  92 p. Jyllands-Posten (årgang 2016)

  Noter af smør, brioche, eksotisk frugt, på én gang frisk og dyb, virkelig karakter, udpræget citrusnote. - Niels Lillelund