Lavet på ren Chenin blanc fra 1,5 ha stor mark med stokke plantet i 2005 og 2012. Dyrket økologisk, høstet i hånden, gæret naturligt på beton og modnet ca 1/2 år med gæringsbundfald. Malolaktisk fermentation er blokeret og vinen er flasket efter en let filtrering.
Flot vin med flot balance mellem friskhed og fylde. Citrus, ingefær, bivoks, ristet sesam - god syre og lang eftersmag.
Bredt anvendelig; fisk og skaldyr, fjerkræ, oste - klarer både et klassisk fransk køkken og asiatiske retter hvor man bruger ingefær!
Specifikationer
Producent
Domaine de la Renière, Loire
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chenin Blanc
Appellation/underområde
Saumur
Lagring
Stål
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Ost
Anbefalinger
Sommerhits
Preorder
Nej
Thibault Masse overtog Domaine de la Renière i 2018 efter en grundig uddannelse i Loire, Bourgogne, Bordeaux og Australien. Gennem sin uddannelse var Thibault blevet optaget af Chenin Blanc-druen som får et fantastisk udtryk her i Puy-Notre-Dame der ligger på en bakke af den berømte Tuffeaux-jordbund. Tuffeaux er kalkholdigt og med en fantastisk dræningsevne. Desuden er der i Puy-Notre-Dame et fantastisk dynamisk miljø med mange yngre og entusiastiske vinbønder der alle ønsker at lave vine i høj kvalitet på en bæredygtig måde.
Domaine de la Renière har eksisteret som gård mindst ...
Thibault Masse overtog Domaine de la Renière i 2018 efter en grundig uddannelse i Loire, Bourgogne, Bordeaux og Australien. Gennem sin uddannelse var Thibault blevet optaget af Chenin Blanc-druen som får et fantastisk udtryk her i Puy-Notre-Dame der ligger på en bakke af den berømte Tuffeaux-jordbund. Tuffeaux er kalkholdigt og med en fantastisk dræningsevne. Desuden er der i Puy-Notre-Dame ...
Lagret sur lie, og det kan man smage. Excentrisk stil, rig, fyldig med citronconfit. Flot syre, meget frisk, let bittersød eftersmag med ingefærnote. Madvin, kammusling i en rig sauce.
- Niels Lillelund