Ren Chardonnay fra marken 'Combe Bazin' i Saint-Romain - en af de bedste marker i appellationen med gamle stokke i kalkholdig lerjord. Dyrket økologisk, høstet i hånden og gæret naturligt på betonæg. Naturlig malo og 9 måneders lagring på beton.
Rig Chardonnay-stil med frisk frugtighed, smør og en reduktiv røget note. Fyldig og intens med en lang eftersmag.
Velegnet til stort set alle retter med fisk, skaldyr, kylling eller ost.
Specifikationer
Producent
Domaine de Chassorney
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Preorder
Nej
Domaine de Chassorney er grundlagt i 1996 af Frederic Cossard. Han er uddannet mejeriingeniør og havde erfaring med at lave råmælksost - en erfaring som han ville overføre til sin store kærlighed vinene fra Bourgogne.
Han startede med små parceller i Saint Romain og Auxey-Duresses men domainet er vokset til de ca 10 ha, det er i dag i Côte de Beaune. Alle marker har fra starten være dyrket økologisk med indslag af inspiration fra biodynamikken. Vinene er lavet ud fra en 'intet tilsat - intet taget ud' filosofi - dvs naturlig gæring uden temperaturstyring og flaskning uden filtrer...
Domaine de Chassorney er grundlagt i 1996 af Frederic Cossard. Han er uddannet mejeriingeniør og havde erfaring med at lave råmælksost - en erfaring som han ville overføre til sin store kærlighed vinene fra Bourgogne.
Han startede med små parceller i Saint Romain og Auxey-Duresses men domainet er vokset til de ca 10 ha, det er i dag i Côte de Beaune. Alle marker har fra starten være ...
Yndlingsvin - Avantgarden v. renelangdahl.com (årgang 2022)
Er du til Bourgognes lidt mere søgende sider, stedets avantgardistiske elite, så er Chassorney en mulighed. Frederic Cossard er vistnok ude af huset, som hans gode ven Aurelien Verdet nu driver videre. Den her viser i...
Er du til Bourgognes lidt mere søgende sider, stedets avantgardistiske elite, så er Chassorney en mulighed. Frederic Cossard er vistnok ude af huset, som hans gode ven Aurelien Verdet nu driver videre. Den her viser igen, hvad Saint-Romain er blevet: Kilde til den præcision og skarphed, som mange topvine ude på frontskråningen savner. Her tilført klar multirytmik. Bitter og fenolisk på den gode måde. En vin, der trækker ned mod jorden, en teksturoplevelse, minder om sprødmør runken og skurvangrevet pære, som man har skrællet og indenunder dukker den mest intense pære’ske pære frem. Mælkesyre tydelig. Jeg er fan.