Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Crozes-Hermitage La Guiraude, Alain Graillot

La Guiraude er en fadselektion fra Graillots kælder. Mængden varierer fra år til år alt efter årgangens kvalitet. Uanset laves der altid kun små mængder af denne vin. Det er nok den vin i hele Crozes-Hermitage, der kommer tættest på kvaliteten af en rigtig Hermitage - og den er en god erstatning for en ægte Hermitage, da det meste vin, der laves fra den berømte høj, er ret kedeligt.

100% Syrah fra Crozes-Hermitage modnet på små brugte fade. Klassisk kølig Nordrhone næse med mørke bær, lakrids, friske urter og en anelse medicin og hængt kød. De mørke elementer fortsætter i smagen og Alain Graillot rammer en flot balance mellem intensitet i smagen og lethed i munden.

Frisk og madvillig stil. Til grillet svinekotellet, lammeryg eller den klassiske røde bøf, gerne med en syrlig grøn salat eller/og katofler med citron.

Alain Graillot har manifisteret sig som referenceproducent i Crozes-Hermitage og er rollemodel for de fleste af de unge, nye vinproducenter i området.

Graillot opnår sine kvaliteter via bl.a. lave udbytter, sen høst, koldmaceration før gæring for at udtrække ekstra frugt og farve, moderat modning af vinene på små brugte egefade (2–5 år) fra topproducenter i Bourgogne og næsten Australsk hysteri omkring hygiejne i hele processen.

Specifikationer
Producent Alain Graillot, Crozes-Hermitage
Vintype Rødvin
Druesort Syrah
Appellation/underområde Crozes-Hermitage
Lagring Cement
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13%
Velegnet til Gris, Lam, Oksekød

Crozes-Hermitage er den mindst berømte appellation i det nordlige Rhône, og rødvinene kan være virkelig gode køb. Alain Graillot er den mest anerkendte og bedste producent af Crozes. Klokkeklart, køligt og præcist udtryk af Syrah. Alain Graillot laver "Textbook" Syrah. Vine som meget præcis udtrykker druens karakter med elementer af lakrids, tobak, oliven, medicin og dyb mørk frugt. Vine der fungere som skoleeksempel på Syrah fra det nordlige Rhône.

Vi har handlet med Alain Graillot siden midten af 1990'erne. Birthe og Arne fra Køkkenskolen i Provence var stødt på de rene og præc...

Producenten

Alain Graillot, Crozes-Hermitage

Crozes-Hermitage er den mindst berømte appellation i det nordlige Rhône, og rødvinene kan være virkelig gode køb. Alain Graillot er den mest anerkendte og bedste producent af Crozes. Klokkeklart, køligt og præcist udtryk af Syrah. Alain Graillot laver "Textbook" Syrah. Vine som meget præcis udtrykker druens karakter med elementer af lakrids, tobak, oliven, medicin og dyb mørk frugt. Vine der...

Læs mere