


Crozes-Hermitage, Alain Graillot
100% Syrah fra Crozes-Hermitage modnet på små brugte fade.
Klassisk kølig Nordrhone næse med mørke bær, lakrids, friske urter og en anelse medicin og hængt kød. De mørke elementer fortsætter i smagen og Alain Graillot rammer en flot balance mellem intensitet i smagen og lethed i munden.
Frisk og madvillig stil. Til grillet svinekotellet, lammeryg eller den klassiske røde bøf, gerne med en syrlig grøn salat eller/og katofler med citron.
Alain Graillot har manifisteret sig som referenceproducent i Crozes-Hermitage og er rollemodel for de fleste af de unge, nye vinproducenter i området.
Graillot opnår sine kvaliteter via bl.a. lave udbytter, sen høst, koldmaceration før gæring for at udtrække ekstra frugt og farve, moderat modning af vinene på små brugte egefade (2–5 år) fra topproducenter i Bourgogne og næsten Australsk hysteri omkring hygiejne i hele processen.
Producent | Alain Graillot, Crozes-Hermitage |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Anmeldelser badgets | Test vinder |
Appellation/underområde | Crozes-Hermitage |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Gris, Lam, Oksekød |
Crozes-Hermitage er den mindst berømte appellation i det nordlige Rhône, og rødvinene kan være virkelig gode køb. Alain Graillot er den mest anerkendte og bedste producent af Crozes. Klokkeklart, køligt og præcist udtryk af Syrah. Alain Graillot laver "Textbook" Syrah. Vine som meget præcis udtrykker druens karakter med elementer af lakrids, tobak, oliven, medicin og dyb mørk frugt. Vine der fungere som skoleeksempel på Syrah fra det nordlige Rhône.
Vi har handlet med Alain Graillot siden midten af 1990'erne. Birthe og Arne fra Køkkenskolen i Provence var stødt på de rene og præc...
Alain Graillot, Crozes-Hermitage
Crozes-Hermitage er den mindst berømte appellation i det nordlige Rhône, og rødvinene kan være virkelig gode køb. Alain Graillot er den mest anerkendte og bedste producent af Crozes. Klokkeklart, køligt og præcist udtryk af Syrah. Alain Graillot laver "Textbook" Syrah. Vine som meget præcis udtrykker druens karakter med elementer af lakrids, tobak, oliven, medicin og dyb mørk frugt. Vine der...

Denne crozes kan hamle op med det meste. Blæksort, dybt koncentreret, næsten eksplosiv frugt fra den lunere sydlige ende af zonen. Sursød, lakridset og pebret næse, der trækker mylder af duftspor efter sig; indkogt brombærsaft, rødbede og hyldebær, medicinskab, grøn peber, baconfedt, frisk oregano og diskret fadkrydderi. Den bliver bare ved med at give. Vinen struktur er ligeså imponerende. Tanninerne styrer showet, de er udpræget insisterende, man fornemmer tydeligt indflydelsen fra helklasegæringen, der er virkelig smæk på her, men alligevel er der en forunderlig balance og kølighed til stede midt i alt det rige, og tanninerne smelter langsomt helt fremme i munden sammen med en markant frugtsyre. Teksturen er gruset, og længden i top. Førsteklasses crozes.