

Pinot Brut 2017, Matthias Gaul
Lavet på 80 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay. Høstet i hånden, gøæret på stål og derefter anden gæring på flaske. Lagring sur lie på flaske i 30 måneder. Ingen dosage.
Duft af citrus, solbær og ristet brød. Cremet mousse, frisk syre - let og elegant med god frugtintensitet.
Som aperitif, til fisk og skaldyr, til fjerkræ eller til lagrede komælksoste.
Producent | Matthias Gaul, Pfalz |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Pinot Noir |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 10,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.
Pinot Noir og Riesling er hhv kongen og dronningen hos Gaul, men der dyrkes en lang række drusorter og laves et væld af forskellige vine. Vi har valgt...
Matthias Gaul, Pfalz
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bed...



Distinkt aromatisk boble, der åbner med en udtalt duft af cidre fra Normandiet; tænk bagegær og stødt æble iblandt våd champignon og en flygtig note af trøffel. Jo, sørme. Boblerne er livlige, cremede og fine, og smagen har en sursød og let bitter harmoni kørende sammen med en salt friskhed, der samlet leverer en ukompliceret drikkeglæde til en fornuftig pris. - Morten Bundgaard

