Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Nebbiolo d'Alba Valmaggiore, Luciano Sandrone

Fra 595,00 kr
Anmeldelser

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark i Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Specifikationer
Producent Luciano Sandrone, Barolo
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Appellation/underområde Roero
Lagring Store fade
Servering fra 15°
Servering til 17°
Gemmepotentiale fra 2022
Gemmepotentiale til 2030
Alkohol 13,5%
Velegnet til Flyvende vildt, Lam, Oksekød

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone laver nogle af Piemontes flotteste vine, som på bedste vis kombinerer klassiske dyder og moderne teknik.

Sandrone var kældermester hos Marchesi di Barolo inden han selv købte sine første marker. Præsenterede den første vin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør i et hug. Fik kort tid efter 100 p. hos Robert Parker og Sandrone var på rette vej.

Herlige minder fra første besøg. Gæstfrihed og varme hos Luciano og datteren Barbera. Stor madinteresse. Talte om mad, hunde, vin og restauranter. Var enige om, at...

Producenten

Luciano Sandrone, Barolo

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone laver nogle af Piemontes flotteste vine, som på bedste vis kombinerer klassiske dyder og moderne teknik.

Sandrone var kældermester hos Marchesi di Barolo inden han selv købte sine første marker. Præsenterede den første vin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør i et hug. Fik kort tid efter 100 p. hos Robert Parker og ...

Læs mere