Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Nebbiolo d'Alba Valmaggiore, Luciano Sandrone

Fra 295,00 kr
Anmeldelser

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark i Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Specifikationer
Producent Luciano Sandrone, Barolo
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Anmeldelser badgets James Suckling - 91 P., Wine Spectator - 92 P.
Appellation/underområde Roero
Lagring Store fade
Servering fra 15°
Servering til 17°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Flyvende vildt, Lam, Oksekød

Vinene fra Sandrone hører til blandt de bedste fra Barolo.

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone var en stor innovator og nybryder i regionen. Nytænkende uden nogensinde helt at være i modernisternes lejr - altid med et ben plantet i traditionen. Sandrone startede med mikroproduktion i garagen og gjorde vinhuset til et solidt familiefirma, der i dag kan køre videre med uformindsket energi selv om Luciano Sandrone døde i januar 2023.

Sandrone var kældermester hos Marchesi, da han købte sine første vinmarker i 1970 og i 1977 købte han en parcel på Cannubi. Gennembruddet ...

Producenten

Luciano Sandrone, Barolo

Vinene fra Sandrone hører til blandt de bedste fra Barolo.

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone var en stor innovator og nybryder i regionen. Nytænkende uden nogensinde helt at være i modernisternes lejr - altid med et ben plantet i traditionen. Sandrone startede med mikroproduktion i garagen og gjorde vinhuset til et solidt familiefirma, der i dag kan køre videre med uformindske...

Læs mere