

Langhe Rosso, Luigi Giordano
Lavet på en blanding af 80 % Nebbiolo og 20 % Dolcetto - alt sammen høstet i Barbaresco-zonen. Temperaturstyret gæring og maceration efterfulgt af 3-4 måneders modning på store, brugte fade.
Frugtig og indbydende duft med elementer af røde kirsebær, blomme og roser. Saftig, nærmest læskende med fine tanniner.
Til lettere kødretter.
Producent | Luigi Giordano, Barbaresco |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Dolcetto, Nebbiolo |
Appellation/underområde | Barbaresco |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fjerkræ, Gris, Lam, Oksekød |
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano, Barbaresco
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...
