Lavet på en blanding af 90 % Nebbiolo med 10 % af den grønne Arneis - co-fermenteret lige som man somme tider gør med Syrah og Viognier i Cote Rotie. Temperaturstyret gæring og maceration efterfulgt af 3-4 måneders modning på store, brugte fade.
Frugtig og indbydende duft med elementer af røde kirsebær, blomme og roser. Saftig, nærmest læskende med fine tanniner.
Til lettere kødretter.
Specifikationer
Producent
Luigi Giordano, Barbaresco
Vintype
Rødvin
Druesort
Arneis, Nebbiolo
Anmeldelser badgets
Test vinder
Appellation/underområde
Barbaresco
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Fjerkræ, Gris, Lam, Oksekød
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...
Nebbiolo og arneis fermenteret sammen. En lys og meget let vin med en enorm drikkevenlighed. Vellavet med en flot struktur og fin sprød afslutning. Kunne godt blive fan af denne stil!
- Thomas Rydberg