Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Grüner Veltliner Tradition, Schloss Gobelsburg

Anmeldelser

Enestående pris/kvalitet sammenhæng. Samger herligt nu, men også virkelig værd at lægge i kælderen, hvor den vil udvikle sig flot. En af østrigs helt helt store vine.

Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken. Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Gammeldags Grüner efter munkenes opskrift. Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra ca 50 år gamle stokke i marken Renner, der har status som 1. Lage efter den nye Niederösterreich klassifikation. Vinen er presset på gammeldags presse og derefter gæret uden gærtilsætning eller temperaturstyring på 25 hl store fade af østrigsk eg. Vinen er efterfølgende lagret på gæringsresterne på disse fade i 18 måneder med omrøring ca hver tredje måned.

Tradition er inspireret af munkenes traditionelle måde at lave vin på. Det er en let oxidativ stil med komplekse aromaer og smag fra de hyppige omstikninger og den lange lagring på gærresterne ("sur lie"). Stilen er modsætningen til den moderne reduktive metode, hvor man gør alt for at undgå unødig iltadgang til vinen for at bevaree det rene udtryk af frugten.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Specifikationer
Producent Schloss Gobelsburg, Kamptal
Vintype Hvidvin
Druesort Grüner Veltliner
Lagring Store fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris

Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem det arbejde, der laves i ÖTW - en søsterorganisation til det tyske VdP - der samler de bedste producenter og klassificerer de bedste marker. Foreløbig er en række marker klassificeret som Erste Lage og med tiden vil de bedste af de bedste få klassifikationen G...

Producenten

Schloss Gobelsburg, Kamptal

Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem det arbejde, der laves i ÖTW - en søsterorganisation til det...

Læs mere