Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Gevrey-Chambertin Vielles Vignes, Bachelet

Anmeldelser

Fra ca 1,5 ha med 75 år gamle stokke i Gevrey Chambertin. Det er sjældent at finde så gamle Pinot Noir stokke, da de som regel bliver genplantet betragteligt hurtigere end fx. Grenache eller Syrah stokke. De gamle stokke giver et naturligt lavt udbytte, og når man så rammer årgange med coulure, millerandage, forårsfrost eller lignende udfordringer, som efterhånden er mere reglen end undtagelsen i Bourgogne, så bliver det til sidst en meget lille mængde vin, som man kan producere.

Denis holder urokkeligt fast i måden at arbejde på, selvom det kunne være meget rentabelt at genplante med yngre stokke. Det vil bare ikke give vine af samme høje kvalitet.  

Den er koncentreret, men har fint bevaret en helt utrolig elegance.
En utrolig flot Gevrey Villages. 

Specifikationer
Producent Denis Bachelet, Bourgogne
Vintype Rødvin
Druesort Pinot Noir
Appellation/underområde Gevrey-Chambertin
Lagring Små fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 12,5%
Velegnet til Flyvende vildt, Løbende vildt

Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem temperaturkontrol udsættes den malolaktiske gæring længst muligt for at bevare et højt CO2-niveau i vinen, hvilket er med til at bevare friskhed i frugten. Vinene lagres i 1/3 nye fade (½ for Charmes-Cha...

Producenten

Denis Bachelet, Bourgogne

Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem tem...

Læs mere