

Echezeaux Grand Cru, Gerard Mugneret
Lavet på ren Pinot Noir fra parcel på 0,65 ha plantet i 1961 på den nederste del af Echezeaux. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt med 90 % hele klaser og uden svovl og derefter modnet op til 1 1/2 år på fade - ca. 50 % nye.
Nærmest monumental - tæt, tæt duft af modne, mørkerøde bær og eksotisk krydderi. Tæt og stor i munden - imponerende vin!
Bør gemmes mindst 10 år fra høståret - dekanteres 4-5 timer og serveres ved ca 16 grader til elegante retter med fjerkræ eller vildt.
Producent | Gerard Mugneret, Vosne-Romanée |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Pinot Noir |
Appellation/underområde | Flagey-Echezeaux |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt |
Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky Wassermann lavede sin allerførste aftale med netop Gerard Mugneret.
I dag drives huset af Pascal Mugneret, der først fandt kærligheden til at lave vin som voksen efter at have arbejdet som ...
Gerard Mugneret, Vosne-Romanée
Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky...

Mid crimson. Inviting fruit sweetness on the nose. Ripest of cherry fruit and some savoury spice. Plenty of fruit on the palate but the structure is quite light and the tannins fine-boned. The nose and the palate seem quite different. A bit stalky but in this wine the fruit can carry it better and it adds freshness. Needs more time to fill out the core. - Julia Harding MW


The 2018 Echézeaux Grand Cru contains 90% whole cluster, and that shows through on the nose, which actually reminds me of a Dujac. It is well defined with cracked black pepper and touches of brine - the one cru from Mugneret sporting a distinctive marine influence. The palate is medium-bodied with quite thick tannins on the entry. An ambitious, dense Echézeaux with grip and girth toward the finish. It deserves five or six years just to soften its edges. - Neal Martin

