Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Echezeaux Grand Cru, Gerard Mugneret

Anmeldelser

Lavet på ren Pinot Noir fra parcel på 0,65 ha plantet i 1961 på den nederste del af Echezeaux. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt med 90 % hele klaser og uden svovl og derefter modnet op til 1 1/2 år på fade - ca. 50 % nye.

Nærmest monumental - tæt, tæt duft af modne, mørkerøde bær og eksotisk krydderi. Tæt og stor i munden - imponerende vin! 

Bør gemmes mindst 10 år fra høståret - dekanteres 4-5 timer og serveres ved ca 16 grader til elegante retter med fjerkræ eller vildt. 

Specifikationer
Producent Gerard Mugneret, Vosne-Romanée
Vintype Rødvin
Druesort Pinot Noir
Appellation/underområde Flagey-Echezeaux
Lagring Små fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt

Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky Wassermann lavede sin allerførste aftale med netop Gerard Mugneret.

I dag drives huset af Pascal Mugneret, der først fandt kærligheden til at lave vin som voksen efter at have arbejdet som ...

Producenten

Gerard Mugneret, Vosne-Romanée

Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky...

Læs mere