Lavet på 70% Xarel.lo og 30% Macabeu fra ejendommen Font de Jui. Dyrket efter biodynamiske metoder og med alle processer efter gamle, traditionelle forskrifter - flaskelagring under kork og degorgement i hånden. Gæret naturligt og modnet 84 måneder på flaske efter andengæringen.
Stor vin - flere gange kåret som bedste spanske mousserende vin! Dybe noter af hvid fersken, brioche og urter. Silkeblød mousse og virkelig lang eftersmag.
Bobler til gastronomi - servér den til retter med smagfuld fisk som pighvar eller søtunge eller til det bedste fjerkræ!
Specifikationer
Producent
Gramona, Penedés
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Macabeu, Xarel.lo
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
Gramona er grundlagt i 1881 og har altid stået for høj kvalitet. Sammen med en række andre vinhuse meldte Gramona sig i 2018 ud af Cava DO for at stifte vinkategorien Corpinnat. Corpinnat produceres for nuværende af tolv producenter. Det skal være lavet på egne druer eller fra langtidskontrakter med dyrkere, der skal komme fra Penedés, være høstet i hånden og som minimum være certificeret økologisk.
Firmaet er grundlagt i 1881 som Cellar Batlle da Pau Batlle - søn af Josep Batlle der lavede vin for en anden familie i en lang årrække - solgte vin til franske producenter da phyllox...
Gramona er grundlagt i 1881 og har altid stået for høj kvalitet. Sammen med en række andre vinhuse meldte Gramona sig i 2018 ud af Cava DO for at stifte vinkategorien Corpinnat. Corpinnat produceres for nuværende af tolv producenter. Det skal være lavet på egne druer eller fra langtidskontrakter med dyrkere, der skal komme fra Penedés, være høstet i hånden og som minimum være certificeret øk...
This is simply a top, top vintage for Lustros, explosively aromatic yet ultra-crisp and proper
in shape. Mandarin, dried apple and toasted spices lead into richer notions of nougat and
vanilla, playing with smoky, c...
This is simply a top, top vintage for Lustros, explosively aromatic yet ultra-crisp and proper
in shape. Mandarin, dried apple and toasted spices lead into richer notions of nougat and
vanilla, playing with smoky, charry reductive characters and powdered ginger complexity.
It's energetic and outgoing aromatically, but ultra smoothed-out and moreish to drink.
- Tom Hewson
94 p. Wine Anorak (årgang 2015)
It is a very intense and concentrated year, with complex aromas, expressive, elegant and balanced, with subtle smoke and toast aromas and a seamless palate that is velvety with abundant, very fine bubbles.
- Luis ...
It is a very intense and concentrated year, with complex aromas, expressive, elegant and balanced, with subtle smoke and toast aromas and a seamless palate that is velvety with abundant, very fine bubbles.
- Luis Gutierrez