Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chambolle-Musigny 1. cru Charmes, Gerard Mugneret

Anmeldelser

Lavet på ren Pinot Noir fra parcel på 0,25 ha plantet i 1983. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt med 50 % hele klaser og uden svovl og derefter modnet op til 1 1/2 år på fade - ca. 50 % nye.

Intenst aromatisk - nærmest parfumeret. Modne hindbær og røde roser dominerer duften. Elegant i munden - på en gang let og fyldig og med et ganske blidt tanninbid bagest i munden. Bliver hængende længe.

Bør gemmes mindst 8 år fra høståret - dekanteres 4-5 timer og serveres ved ca 16 grader til elegante retter med fjerkræ eller vildt.  

Specifikationer
Producent Gerard Mugneret, Vosne-Romanée
Vintype Rødvin
Druesort Pinot Noir
Appellation/underområde Chambolle-Musigny
Lagring Små fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2024
Gemmepotentiale til 2035
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt

Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky Wassermann lavede sin allerførste aftale med netop Gerard Mugneret.

I dag drives huset af Pascal Mugneret, der først fandt kærligheden til at lave vin som voksen efter at have arbejdet som ...

Producenten

Gerard Mugneret, Vosne-Romanée

Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky...

Læs mere