Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chablis 1. cru Montmain, Pinson Fréres

Fra 375,00 kr

Lavet på ren Chardonnay fra 1. cru Montmain, hvor Pinson har en parcel på 1,05 ha plantet i 1956. Montmains er både 1. cru mark og en såkaldt "paraply"- 1. cru; dvs. der er forskellige marker med 1. cru status, hvor producenten kan vælge mellem at skrive Montmain 1. cru eller fx Foret. Montmain dækker Butteaux og Foret som de fleste producenter vælger at vinificere og etikketere for sig. Gæret naturligt på stål. Derefter modnet et lille års tid på en gamle fade (3-6 år gamle).

Meget klassisk Chablis med kalket mineralitet og citrus som dominerende noter. Slank - men kraftfuld - med frisk syre og en meget lang eftersmag.

Til retter med bløddyr, skaldyr og hvid fisk samt modne komælksoste.

Specifikationer
Producent Domaine Pinson, Chablis
Vintype Hvidvin
Appellation/underområde Chablis
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.

Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...

Producenten

Domaine Pinson, Chablis

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

Læs mere